Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще предложи Марк Еспър

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще предложи Марк Еспър
Коментари Харесай

Доналд Тръмп номинира Марк Еспър за министър на отбраната

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че ще предложи Марк Еспър за министър на защитата на Съединени американски щати, заяви Асошиейтед прес.

Еспър, който сега е министър на сухопътните сили, ще стане и.д. министър на защитата в неделя.
Предшественикът му Патрик Шанахан напусна Пентагона в петък. Той отдръпна кандидатурата си за титулярен министър на защитата във вторник, преди още тя да бъде прегледана от Сената.
Тръмп е отменил въздушна офанзива против Иран в последния миг Напрежението ескалира, откакто Техеран смъкна американски дрон
Еспър е деец от армията, който е служил в първата война в Ирак. Той има опит и като консултант по националната сигурност на Капитолия, както и като лобист на отбранителната промишленост.

Тръмп номинира за министър на сухопътните сили досегашния заместник-министър Райън Маккарти.
Кандидатурата на президента за министър на защитата би трябвало да бъде одобрена от Сената. Постът е незает от началото на годината след оставката на Джеймс Матис, напомня Българска телеграфна агенция.

В „ Туитър” Тръмп разяснява кандидатурата на Еспър, като съобщи: „ Познавам Марк и нямам никакви подозрения, че той ще свърши фантастична работа! " По-късно пред публицисти той дефинира Еспър като доста умел и осведомен с нещата, „ за които ние приказваме от доста дълго време ".
Тръмп спрял офанзивата против Иран, тъй като щяла да е с доста жертви Американският президент беше безапелационен, че въоръжените сили на Съединени американски щати остават в подготвеност
Работата на Еспър като лобист обаче провокира и рецензии към номинацията му. Той има седемгодишен стаж като вицепрезидент по връзките с държавното управление в отбранителната компания „ Рейтиън”.

Организацията „ Граждани за отговорност и нравственос във Вашингтон " изрази опасенията си, като напомни, че „ Рейтиън” неотдавна е спечелила държавни поръчки на стойност стотици милиони долари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР