Американският президент Доналд Тръмп заяви, че изтеглянето на американските войски

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че изтеглянето на американските войски
Коментари Харесай

Тръмп настоя, че САЩ няма да се махне военно от Ирак сега

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че изтеглянето на американските войски от Ирак на този стадий ще бъде " най-лошото нещо " за страната, откакто Народното събрание на Ирак прикани за експулсирането на американските сили, съобщи БГНЕС.
" В някакъв миг желаеме да се изтеглим, само че това не е верният миг. Това е най-лошото нещо, което може да се случи с Ирак ", сподели Тръмп.
Иракските депутати приканиха държавното управление да изгони 5 200 американски войски, ситуирани в страната в отговор на офанзивата, при която бяха убити иранския военачалник Касем Сюлеймани и водача на иракските милиции Абу Махди ал Мухандис.
Междувременно Тръмп отдръпна опасността си, че може да подреди бомбардировки на културните благосъстояния на Иран по време на война, заяви Агенция Франс Прес.
Изправен пред остри рецензии, че сходни офанзиви биха били военни закононарушения, американският президент сподели, че е " ОК " със съблюдаване на интернационалното право. Той обаче повтори по-ранното си гледище, че намира ограничаването за незаслужено. " Помислете за това: те убиват нашите хора, те взривяват нашите хора, а тогава би трябвало да бъдем доста нежни с техните културни институции. Но аз съм ОК с това. Знаете ли какво, в случай че това е законът, обичам да се покорявам на закона ", сподели Тръмп пред кореспонденти.
Той добави предизвестие, че в случай че Иран " направи нещо, което не би трябвало да прави, ще понесе следствията, освен това доста мощно ". А какво направи Иран тази нощ, научете в този материал!
Преди това Тръмп провокира яростта на критици, иранското държавно управление и културната организация на Организация на обединените нации ЮНЕСКО, когато съобщи, че няма потребност да съблюдава интернационалното право за отбрана на такива обекти по време на война. Държавният секретар на Тръмп Майк Помпео и министърът на защитата Марк Еспър се постараха да омаловажат опасността.
Тази нощ, Тръмп и немският канцлер Ангела Меркел са провели телефонен диалог и са разискали обстановката към Иран и Ирак, съобщи представителят на немския кабинет, представен от РИА Новости. " Канцлерът Ангела Меркел и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп във вторник вечерта разискаха напрегнатата обстановка към Иран и Ирак. Те също разискаха актуалната обстановка в Либия и политическите старания за разрешаване на спора в тази страна ", сподели той.
Страните се споразумяха да поддържат спомагателен контакт, добави още представителят на немското държавно управление.
Същевременно CNN заяви, че ограниченията за сигурност към Белия дом във Вашингтон са засилени. Съобщава се, че на контролно-пропускателните пунктове наоколо до Белия дом са били видяни въоръжени членове на " Сикрет сървис ". Самата работа отхвърли коментар, отбелязва каналът.
Всичко за спора сред Иран и Съединени американски щати научете ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР