Американският президент Доналд Тръмп увери конгресмените републиканци, че подкрепя всеки

...
Американският президент Доналд Тръмп увери конгресмените републиканци, че подкрепя всеки
Коментари Харесай

Тръмп подкрепя и двата антиимиграционни законопроекта

Американският президент Доналд Тръмп увери конгресмените републиканци, че поддържа всеки от двата им законопроекта за имиграцията, съобщи Ройтерс.

Той се съветва с членовете на Камарата на представителите от Републиканската партия. И посочи, че нещо по въпроса за имиграцията би трябвало да бъде направено " незабавно ".

" Разделянето на фамилии несъмнено не е нещо очарователно и наподобява зле ", съобщи Тръмп.

Републиканците се пробват да одобряват законодателство за имиграцията на фона на засилващото се неодобрение от разделянето на деца от техните родители - противозаконни имигранти на американско-мексиканската граница.

Двете начинания се разграничават.

• Едната е по-умерена. Тя ще не разрешава разделянето в избрани случаи на фамилии, пробвали за първи път да минат нелегално границата, твърди асистент на републиканците в Камарата. Само преди няколко дни се смяташе, че този законопроект няма да мине. През последните дни обаче той получава все по-силна поддръжка в Камарата на представителите, отбелязва Ройтерс.

• Вторият законопроект обаче е много по-консервативен. Негов създател е конгресменът Боб Гудлат. Той планува " мечтателите ", вкарани в Съединени американски щати незаконно като деца, в никакъв случай да не получат американско поданство.

Очаква се Камарата на представителите да гласоподава двата законопроекта през идните дни. Демократите са изрично срещу тях.

Над 2300 деца са били разграничени от родителите си на границата сред 5 май и 9 юни съгласно политиката на " нулева приемливост ", оповестена от администрацията на Тръмп. Според юридически специалисти и деятели за събирането им няма ясна система. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР