Американският президент Доналд Тръмп се оказа въвлечен в нова полемика,

...
Американският президент Доналд Тръмп се оказа въвлечен в нова полемика,
Коментари Харесай

Нелепо изказване на Тръмп пред вдовицата на войник, предизвика полемика в САЩ



Американският президент Доналд Тръмп се оказа замесен в нова дискусия, отричайки да е споделил на вдовицата на боец, умрял в борба, че брачният партньор й "е знаел с какво се захваща ", заяви конгресмен от Демократическата партия, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

В началото на месеца 25-годишният Ла Дейвид Джонсън умира при засада в Нигер. Тялото му дойде през вчерашния ден на летището в Маями, щата Флорида. Отиващата да посрещне ковчега вдовица Майешя Джонсън, бременна с трето дете, е получила телефонното позвъняване, до момента в който се е намирала в колата, оповестява Фредерика Уилсън от Камарата на представителите.

"Не чух целия диалог, само че го чух да споделя: "Предполагам, че е знаел с какво се захваща. Но допускам, че все пак боли ", съобщи Уилсън. "Този човек е болен. Има сърце от камък и не усеща жал или съчувствие към никого. Това е вдовица в печал ", възмути се конгресменът пред медиите.

"Избраничката от Демократическата партия си е измислила напълно какво споделих на вдовицата на боец, умрял при бойни дейности (и имам доказателство). Тъжно! ", написа Тръмп рано сутринта в Туитър.

Уилсън отхвърли изказванията на президента и съобщи, че тя е била в колата и също има доказателства. "И това не е най-лошото. Тя плачеше от самото начало и когато затвори, ме погледна и сподели: "той даже не помнеше името му ".

Това е нещото, от което в действителност я заболя ", добави конгресменът.

В формалното изказване на Белия дом за четирите диалога със фамилии на починали бойци от специфичните елементи се споделя, че президентът е изказал съболезнования и е декларирал, че саможертвата им няма да бъде забравена.

Майката на починалия боец Кауанда Джоунс-Джонсън, която също е била в колата по време на диалога, удостовери думите на конгресменката. По време на диалога "той освен сподели пренебрежение към сина ми ", само че и към вдовицата му “, съобщи тя.

Джонсън е взел участие в патрул със сили от Нигер, в границите на задача на Съединени американски щати за образование на локалната войска, която води война против ислямистки екстремисти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР