Американският президент Доналд Тръмп призова Русия да се откаже от

...
Американският президент Доналд Тръмп призова Русия да се откаже от
Коментари Харесай

Тръмп нападна Русия, притесни се за Запада и заговори за колективна отбрана

Американският президент Доналд Тръмп прикани Русия да се откаже от " дестабилизиращите " си дейности в Украйна и в други елементи на света и съобщи, че твърдо стои зад отбранителните старания на НАТО, съобщи " Ройтерс ".

В речта си в полската столица, ден преди срещата на върха на Г-20, Тръмп за първи път заприказва за Член 5 от Северноатлантическия контракт, който задължава страните членки на НАТО да защитят всяка страна от Алианса, която е нападната.

" Призоваваме Русия да спре с дестабилизиращите си дейности в Украйна и другаде и (да прекрати) поддръжката си за враждебни режими, в това число Сирия и Иран, и вместо това да се причисли към общността на виновните народи в битката ни против общите врагове и отбраната на самата цивилизация, " сподели американският президент в речта си. Само след денонощие той ще се срещне за първи път с съветския президент Владимир Путин.

Според него Русия " би трябвало да се причисли към общността на виновните народи в битката против общите врагове и в отбрана на самата цивилизация. " Часове по-рано той дефинира държанието на Русия в редица страни като " дестабилизиращо " и провокира реакция от Кремъл.


© Carlos Barria, Reuters

Позовавайки се на полския опит от последните десетилетия - както с нацистката окупация, по този начин и със руската власт, - Тръмп сложи под въпрос волята на западната цивилизация да продължи да съществува. " Както ни припомня полският опит, отбраната на Запада в последна сметка се опира освен на средства, само че и на воля, " сподели той. " Основният въпрос на нашето време е дали Западът има потребността воля, с цел да оцелее. "

Необходимо е да " защитим цивилизацията си " от тероризъм, администрация и ерозия на традициите, сподели още президентът пред множеството на Красинския площад, до паметника, отдаден на Варшавското въстание против нацистите от 1944 година

Всичко, което би трябвало да знаете за:Президентът Тръмп (461)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР