Американският президент Доналд Тръмп призова Конгресът да внесе промени в

...
Американският президент Доналд Тръмп призова Конгресът да внесе промени в
Коментари Харесай

Тръмп заплаши да отхвърли приетия от Конгреса спасителен пакет за близо 900 млрд. долара

Американският президент Доналд Тръмп прикани Конгресът да внесе промени в пакета от тласъци за близо 900 милиарда $, с цел да увеличени директните заплащания към американските жители, съобщи Би Би Си.

Във видеоклип, оповестен в Twitter, Тръмп дефинира пакета като „ срамен “ и цялостен с ненужни разноски.

„ Наричат го законопроект за помощ за засегнатите от Коронавирус, само че той няма съвсем нищо общо с Коронавирус ”, разяснява Тръмп.

Пакетът планува еднократни директни заплащания в размер на 600 $ за американците, които изкарват по-малко от 75 хиляди $ на година. Според президентът обаче тези заплащания би трябвало да бъдат в размер на 2000 $ или 4000 $ за двойки.

„ Също по този начин приканвам Конгреса незабавно да се отърве от разточителните и ненужни клаузи в това законодателство и да ми изпрати подобаващ законопроект. В противоположен случай ще се наложи идната администрация да показа нов избавителен пакет. Може тази администрация да бъда аз “, сподели Тръмп, повтаряйки още веднъж недоказаните си изказвания, че е спечелил изборите през ноември.

Очакваше се президентът, който ще напусне белия дом на 20 януари, да подпише законодателството, откакто то бе утвърдено от Конгреса на Съединени американски щати в понеделник.

Тръмп към момента не е получил законопроекта, само че в случай че той му наложи несъгласие или откаже да го подпише до идващия понеделник, американското държавно управление може да спре работа, защото пакетът от тласъци е привързан с бюджет за 1,4 трлн. $, с който да бъдат които да бъдат финансирани федералните организации до 30 септември 2021 година

Демократите и републиканците в Конгреса водят договаряния за пакет от стопански тласъци от месец юли насам, като Тръмп не е вземал присъединяване в полемиките.

В понеделник следобяд водачите на двете партии в конгреса показаха законопроект от 5 593 страници, които бе гласуван няколко часа по-късно. Камарата на представителите утвърди законопроекта с 359 на 53 гласа, а Сенатът с 92-6 гласа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР