Американският президент Доналд Тръмп потвърди съобщението на Ню Йорк Таймс,

...
Американският президент Доналд Тръмп потвърди съобщението на Ню Йорк Таймс,
Коментари Харесай

Тръмп потвърди, че е наредил въздушни удари срещу Иран

Американският президент Доналд Тръмп удостовери известието на " Ню Йорк Таймс ", че е наредил въздушни удари против Иран в отговор на свалянето на американски дрон през вчерашния ден.

Тръмп написа в Туитър, че е отменил ударите против три обекта 10 минути преди нанасянето им, тъй като схванал, че ще доведат до 150 убити, което не било " симетричен отговор " на свалянето на безпилотен аероплан.

Иран разгласи, че се е въздържал да смъкна американски " Боинг " с хора на борда, който е придружавал дрона. Иранската държавна телевизия сподели фотоси, на които съгласно нея се виждат части от американския разследващ дрон, свален през вчерашния ден с иранска ракета.

Има спор къде е летял апаратът. Иранското външно министерство сподели графика, съгласно която той е бил в иранското въздушно пространство. Пентагонът твърди, че дронът е летял в интернационалното въздушно пространство над Ормузкия пролив. Инцидентът демонстрира, че напрежението сред Вашингтон и Техеран ескалира рисково.
 Пентагонът упрекна Иран за свален дрон Пентагонът упрекна Иран за свален дрон
Пентагонът упрекна Иран за рисковата ескалация на напрежението, която се дължи на нападението против американския безпилотен аероплан. Говорител на Центра...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР