Американският президент Доналд Тръмп подписа днес документ, нареждащ да не

...
Американският президент Доналд Тръмп подписа днес документ, нареждащ да не
Коментари Харесай

Доналд Тръмп забрани нелегалните мигранти да получават убежище

Американският президент Доналд Тръмп подписа през днешния ден документ, нареждащ да не се дава леговище на мигранти, които влизат в Съединени американски щати незаконно през американско-мексиканската граница, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Тръмп се базира на пълномощията си в региона на националната сигурност, с цел да забрани влизането в Съединени американски щати на жители на няколко страни, в които живеят най-вече мюсюлмани, и сподели, че желае хората да идват само по легален път.

Президентът взе това решение частично поради колоните централноамерикански мигранти, които постепенно се придвижват към Съединени американски щати, само че длъжностни лица споделят, че мярката ще важи за всеки, хванат да прекосява границата нелегално. Тя ще бъде в действие 90 дни.

Тръмп съобщи още, че до края на годината ще вземе решение кого да номинира за непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации. Той съобщи, че обмисля няколко разновидността, в това число говорителката на държавния департамент Хедър Науърт. Сегашната посланичка в международната организация Ники Хейли сподели предишния месец, че ще се отдръпна от поста до края на годината.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР