Американският президент Доналд Тръмп отрече съветниците му да са го

...
Американският президент Доналд Тръмп отрече съветниците му да са го
Коментари Харесай

Байдън атакува Тръмп за коронавируса

Американският президент Доналд Тръмп отхвърли съветниците му да са го предупреждавали авансово за заплахите от новия ковид.

От своя страна претендентът на Демократическата партия Джо Байдън нападна Белия дом и провалената му политика да се оправи с пандемията.

Двамата претенденти за президент се спречкаха в спор по малкия екран.

журналистката от NBC Савана Гутри, попита Тръмп дали е правилно, че съветникът О`Брайън предизвестил президента в Овалния кабинет на Белия дом на 28 януари за " най-сериозната опасност за националната сигурност " за Съединени американски щати по време на актуалната американска администрация.

Тръмп съобщи, че е наясно, че това е " огромна опасност ". " В същото време не желая да бъда виновникът за суматохата у нас ", сподели американският водач.
 Тръмп: Мирно ще предам властта, в случай че изборите са почтени Обновена
Тръмп: Мирно ще предам властта, в случай че изборите са почтени

Байдън: Президентът е деспот

Както по-рано съобщаваха американските медии, по време на диалог с Удуърд на 7 февруари Тръмп призна, че вирусът съставлява " смъртоносна опасност " . Твърди се също, че той е пет пъти по-смъртоносен от грипния вирус. Тези изказвания на Тръмп бяха в цялостен контрастност с обществените му изказвания, че " вирусът ще изчезне ".

От началото на пандемията към 38,5 милиона души са инфектирани с ковид в света, над 1,09 милиона са умряли.

Според университета " Джон Хопкинс ", който пресмята въз основа на отчети от американските управляващи, Световната здравна организация и други публични източници, в Съединени американски щати са регистрирани съвсем 8 милиона случая на коронавирусна зараза, над 217 хиляди души са умряли. И по двата индикатора Съединените щати се подреждат преди всичко в света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР