Американският президент Доналд Тръмп няма да обяви извънредно положение веднага.

...
Американският президент Доналд Тръмп няма да обяви извънредно положение веднага.
Коментари Харесай

Тръмп няма да обяви извънредно положение веднага, изчаква Конгреса

Американският президент Доналд Тръмп няма да разгласи изключително състояние незабавно. Той изчаква последните дейности н конгресмените. Това разгласи самият той пред публицисти, представен от Washington post.

" Няма да разглася изключително състояние незабавно. Няма да стане толкоз бързо. Това може да направи Конгресът ", съобщи той.

Това разгласи той след дни на спекулации с оповестяването на мярката , която би му разрешила да заобиколи Конгреса, с цел да може да се стартира градеж на стената по границата с Мексико. Тръмп бе оповестил, че е подготвен и на безконечен шътдаун и не се тормози от последствията.

Държавният глава се завърна от визитата си на американско-мексиканската граница в щата Тексас, като разгласи потока от незаконни имигранти за " настъпление ".

Тръмп също по този начин повтори желанието си да построи гранична стена, потвърждавайки, че Съединени американски щати " не могат да бъдат в сигурност " без нея .

 Тръмп разгласи за
Тръмп разгласи за " настъпление " протичащото се на границата с Мексико

За следващ път настоя за създаване на гранична стена

Президентът атакува както водачите на демократите в Сената и Камарата на представителите (Чък Шумър и Нанси Пелоси), по този начин и администрацията на предшественика си Барак Обама. Той съобщи, че те не са наясно какъв брой съществено е ситуацията на южната граница и не са построили стената по-рано.

Правителството в Съединени американски щати отчасти не работи към този момент в продължение на три седмици, като водачът на малцинството на демократите в Сената Чък Шумър и ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси отхвърлят да изпълнят настояването на президента за обезпечаване на 5,7 милиарда $ за строителство на стената.

Президентът организира масирана медийна атака против демократите, като направи телевизионно послание към към нацията по-рано тази седмица и анулира визитата си на Световния стопански конгрес в Давос, като посочи като причина " непреклонността на демократите по отношение на граничната сигурност ".

 Тръмп още веднъж заприказва за изключително състояние
Тръмп още веднъж заприказва за изключително състояние

Отмени присъединяване си в Давос…

Шумър и Пелоси дадоха отговор на речта на Тръмп с апела да се спре безсмисленият шътдаун, до момента в който текат договарянията към финансирането на държавното управление и да не се държат като заложници 800 000 федерални чиновници, които сега са в неплатен отпуск или работят без възнаграждение към този момент повече от 20 дни след началото на шътдауна.

Междувременно, стопански консултант на президента съпостави шътдауна за въпросните чиновници с непредвидена почивка. По думите му, когато сагата с финансирането завърши, те ще се върнат на работа и ще им бъде платено. Това разгласи Кевин Хасет. Според него, може да се каже, че тези непредвидени почивни дни са добре пристигнали за чиновниците по това време на годината - те така и така си взимат поччивка по празниците, а в този момент не е нужно да употребяват годишния си заплатен отпуск.

В същото време започнаха митинги на държавни чиновници с искане за слагане завършек на шътдауна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР