Американският президент Доналд Тръмп нареди замразяване на всички авоари в

...
Американският президент Доналд Тръмп нареди замразяване на всички авоари в
Коментари Харесай

Тръмп замрази всички авоари на венецуелското правителство в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп подреди заледяване на всички активи в Съединени американски щати на венецуелското държавно управление. Това излиза наяве от писмо, изпратено от Белия дом на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, съобщи Франс прес.

Като претекст за мярката Тръмп акцентира " продължаващата узурпация на властта от нелегитимния режим на Николас Мадуро ".

Въпреки че указът, влизащ в действие неотложно, не съставлява цялостно ембарго, той е най-драстичното деяние на Съединени американски щати за премахване на Мадуро от власт, откогато държавното управление на Тръмп призна опозиционния водач Хуан Гуайдо за пълновръстен водач на Венецуела през януари. Така Венецуела е сложена на едно ниво със страни като Куба, Сирия, Иран и Северна Корея, които също са обект на тежки американски наказания, означи Асошиейтед прес.

Предишни наказания бяха ориентирани против петролната промишленост на южноамериканската страна, която е източник на съвсем всички доходи от експорт, инфомира Българска телеграфна агенция.

Американски жители и компании няма да имат право да правят преводи с държавното управление на Мадуро и със свързани лица. Ще се вършат изключения единствено за доставките на храна, лекарства и облекла. Не наподобява да са наранени преводите с частния бранш във Венецуела.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР