Американският президент Доналд Тръмп каза днес, че руските военнослужещи трябва

...
Американският президент Доналд Тръмп каза днес, че руските военнослужещи трябва
Коментари Харесай

Тръмп: Русия трябва да си ходи от Венецуела

Американският президент Доналд Тръмп сподели през днешния ден, че съветските военнослужещи би трябвало да изоставен Венецуела, съобщи Ройтерс.

Той насочи апела си няколко дни откакто боен контингент на Русия дойде в южноамериканската страна.

" Русия би трябвало да си върви ", съобщи пред кореспонденти Тръмп на среща със брачната половинка на венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо.

Попитан по какъв начин може да стане това, американският президент отговори: " Ще забележим. Всички разновидности са вероятни. "

Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс се срещнаха в Белия дом с Фабиана Росалес, с цел да изразят поддръжка за нейния брачен партньор, който през януари се разгласи за краткотраен президент на Венецуела.

Пенс дефинира идването на съветски войски във Венецуела като " ненужна провокация " и прикани Русия да спре да поддържа венецуелския президент Николас Мадуро.

" Съединени американски щати преглеждат идването на съветски военни самолети този уикенд като нежелана провокация ", сподели американският вицепрезидент.

" Днес призоваваме Русия да спре всякаква поддръжка за режима на Мадуро и да застане до Гуайдо и до страните в това полукълбо и по света, до момента в който не бъде възобновена свободата ", съобщи той.

Росалес, която събира интернационална поддръжка за брачна половинка си и за отстраняването от власт на Мадуро, беше приветствана в Белия дом, където дружно с други видни венецуелски опозиционни фигури се срещна с Тръмп, Пенс и чиновници на американската администрация, заяви Асошиейтед прес.

Предвижда се също по този начин тя да се срещне с конгресмени и да приказва на конференция с посланика на Венецуела, приет от американското държавно управление.

Тръмп съобщи, че венецуелският народ минава през " неизмерими тествания " при ръководството на Мадуро.

Пенс назова Росалес " смела жена " и сподели, че Съединени американски щати твърдо поддържат идеята на опозицията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР