Американският президент Доналд Тръмп изрази днес надежда да поиграе голф

...
Американският президент Доналд Тръмп изрази днес надежда да поиграе голф
Коментари Харесай

Тръмп играе голф и чака срещата с Путин

Американският президент Доналд Тръмп изрази през днешния ден вяра да поиграе голф на едно от игрищата си в Шотландия преди срещата с съветския си сътрудник Владимир Путин в понеделник, съобщи " Ройтерс ".

" Пристигнах в Шотландия и ще бъда в " Тръмп Търнбъри " за два дни на срещи, диалози и, уповавам се, малко голф - главния ми тип физически извършения ", написа той в " Туитър ". Световните организации разпространиха фотоси от игрището, на които се вижда засилената защита.

" Времето е прелестно, а това място е необикновено! Утре отпътувам за Хелзинки за среща с Владимир Путин в понеделник ", добави президентът.

Докато Тръмп стоял на игрището край хотела в първокласния си голф клуб, деятел на природозащитната организация " Грийнпийс " се спуснал над терена с моторен парапланер с прикачен транспарант. На транспаранта пишело " Тръмп: много криво-ляво ниво ". Когато планеристът доближил, президентът, заобиколен от защитата си, влезнал в хотела. Британската полиция сподели, че търси водача.

След като десетки хиляди души се включиха в кротичък митинг против Тръмп в Лондон, през днешния ден на митинги се събират няколко хиляди стачкуващи и в шотландската столица Единбург, отбелязва Асошиейтед прес. Според полицията край постройката на шотландския парламент за началото на демонстрацията са се стекли към 3000 души.

Освен антифашистки групи и политически деятели за митинга са пристигнали доста хора, които споделят, че в никакъв случай до момента не са взели участие в такава демонстрация.

Протестиращите, въоръжени с спонтанни транспаранти и плакати с лозунги срещу Тръмп, ще преминат край американското консулство, сложено под засилена защита, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР