Американският президент Доналд Тръмп иска от Япония да увеличи четири

...
Американският президент Доналд Тръмп иска от Япония да увеличи четири
Коментари Харесай

Форин полиси: Тръмп иска от Токио 8 милиарда долара за оставането на американските войници в Япония

Американският президент Доналд Тръмп желае от Япония да усили четири пъти сумата, която заплаща, за разполагането на американски сили в страната, оповестява списание "Форин полиси ", базирайки се на настоящи и някогашни американски публични представители.

Съединени американски щати ускоряват натиска върху дългогодишните си съдружници да усилят разноските си за защита, отбелязва Ройтерс.

Вашингтон желае Токио да усили годишната вноска за разполагането на 54 000 американски военни в Япония до към 8 милиарда $ по отношение на към 2 милиарда, написа "Форин полиси ", базирайки се на трима анонимни някогашни представители от бранша на защитата. Сегашното съглашение изтича през март 2021 година

44 % от пълнолетните американци считат, че би трябвало да има импийчмънт на Тръмп

Искането е отправено към японски представители, когато през юли районът бе посетен от Джон Болтън, тогавашен консултант по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп, и Мат Потинджър, който тогава дава отговор за Азия в Съвета за национална сигурност, отбелязва "Форин полиси ".

Говорител на японското външно министерство сподели, че материалът в американското издание не е прецизен и че няма договаряния по ново съглашение сред Съединени американски щати и Япония.

Много съдружници на Съединени американски щати са подложени на напън от Вашингтон да харчат повече за защита.

Тръмп също по този начин настоя Сеул да поеме повече разноски за американското наличие в Южна Корея и пусна концепцията за евакуиране на американската войска от полуострова, заяви Ройтерс по-рано.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР