Американският президент Доналд Тръмп е заплашен от присъда за неправомерно

...
Американският президент Доналд Тръмп е заплашен от присъда за неправомерно
Коментари Харесай

Тръмп ще бъде съден за получаване на подаръци с цел корупция

Американският президент Доналд Тръмп е застрашен от присъда за непозволено приемане на дарове от чужбина, което е считано за еднакво на рушвет според законодателството в Съединени американски щати. Става въпрос за блага, предоставяни от непознати държавни управления, прецизира Reuters.

Получаването на каквито и да е средства или дарове от американските длъжностни лица е неразрешено под всякаква форма в американската конституция.
Съдия Питър Месит е счел за позволен за разглеждане случая показан от основния прокурор на щата Мериленд и Федерален окръг Колумбия Браян Фрош. Фрош упреква Доналд Тръмп, че като президент на Съединени американски щати е получавал дарове от задгранични посетители като притежател на хотел " Тръмп Интернешънъл " посредством фондацията " Тръмп ", без да има утвърждение от Конгреса за това. Хотелът на Тръмп се намира наоколо до Белия дом и е известно място за пребиваване на високопоставени задгранични посетители, които отсядат във Вашингтон, разяснява Агенция " Фокус ".
Съдията е отхвърлил мнението на Тръмп, че конституцията засяга единствено приемане на подкупи. Според решението има съображение да се счита, че държанието на милиардера е корупционно, а подаръците са правени, с цел да провокират благосклонна реакция от получаващия ги, въпреки да не са по-скъпи от пазарната им стойност. Съдебното разпореждане е реалност, откакто на по-долна инстанция Тръмп завоюва и беше решено да няма дело.
След решението Фрош разяснява, че става въпрос за нещо историческо, тъй като до момента нито един американски президент не е нарушавал по този начин конституцията на Съединени американски щати. Делото е No. 17-01596 и ще се води в Окръжния съд на Мериленд, окръг Колумбия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР