Американският президент Доналд Тръмп е подписал указа за задействане на

...
Американският президент Доналд Тръмп е подписал указа за задействане на
Коментари Харесай

Тръмп наказва Русия с нови санкции заради отравянето на Скрипал

Американският президент Доналд Тръмп е подписал указа за задействане на нови наказания против Русия. Става дума за продължение на ограниченията, въведени поради отравянето на някогашния офицер от ГРУ Сергей Скрипал и щерка му Юлия, както и гибелта на английска гражданка в Солсбъри вследствие на химическа офанзива, която съгласно западните държавни управления е осъществена от сътрудници на съветските служби. Новината оповестиха " Ню Йорк таймс " и " Политико ", само че публично удостоверение към този момент няма. Въпреки това в първите минути след съобщаването ѝ акциите на съветската борса се намалиха с 1.5-2% при откриването на търговията.

Новите наказания плануват възбрана на американските банки да дават каквито и да е заеми на съветското държавно управление. Съединени американски щати също така имат намерение да блокират финансовата помощ за Русия от страна на интернационалните институции.

Преди четири дни демократите в Конгреса заплашиха Тръмп, че в случай че той самичък не подпише новия пакет наказания, Конгресът, в който демократите имат болшинство, ще предприеме лични дейности.

Преди към година Вашингтон вкара първия пакет от наказателни ограничения против Русия поради отравянето на Скрипал с нервнопаралитичното вещество " Новичок ". От Москва бе поискано в период от три месеца да даде гаранции, че съветската страна няма да употребява нервнопаралитични субстанции отсега нататък. Кремъл бе предизвестен, че в противоположен случай ще последва още един, по-тежък пакет от наказания, в това число отзоваване на американския дипломат от Москва и възбрана за директни полети на съветската държавна самолетна компания " Аерофлот " в американски градове. Документът не задължаваше едновременното въвеждане на всички вероятни разновидности на наказания, а дава право на президента да избере тези, които той счита за най-подходящи.

Тръмп е подписал указа след диалог с Путин за сибирските пожари
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР