Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Тръмп: Въведохме най-тежките санкции срещу Северна Корея за всички времена

Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила разгласи най-големия, по думите му, пакет от наказания, налаган в миналото на Северна Корея, предадоха международните организации.

"Днес въведохме най-тежките наказания за всички времена против тази страна. И, искрено казано, уповавам се от това да излезе нещо положително. Ще забележим ", съобщи стопанинът на Белия дом на годишна конференция на консервативните кръгове в Републиканската партия на Съединени американски щати, състояла се в предградие на столицата Вашингтон, намиращо се в щата Мериленд.

Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи на уеб страницата си, че постанова наказания върху едно физическо лице, 27 търговски сдружения и 28 кораба. Корабите са регистрирани или плават под флаговете на Северна Корея, Китай, Сингапур, Тайван, Хонконг, Маршаловите острови, Танзания, Панама и Коморските острови.

Вашингтон също така насочва предизвестие, че съществени наказания грозят всеки, който "продължи да разрешава транспортиране на артикули за и от Северна Корея ".

Финансовият министър Стивън Мнучин съобщи на брифинг в Белия дом, че новите ограничения обгръщат в действителност всички логистични начини, с които Пхенян заобикаля интернационалните наказания.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации наложи през последните години редица ограничения, с цел да принуди Пхенян да се откаже от нуклеарната и балистичната си стратегия. Затягането на глобите от страна на Съединени американски щати може да провали очертаващото се в последно време разведряване в връзките сред двете Кореи, илюстрирано от присъединяване на Северна Корея в Зимните олимпийски игри в Южна Корея и опипването на почвата за възможна среща на върха сред водачите на двете страни, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР