Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Тръмп се закани на училищата в САЩ, които не отворят наесен

Американският президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския заплаши през днешния ден, че ще спре финансирането на учебните заведения, които не отворят порти наесен, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Президентът републиканец, който през ноември ще се бори за преизбиране, упрекна демократите, че по политически аргументи желаят да държат учебните заведения затворени. Навсякъде в Съединени американски щати сега обаче има и нарастване на случаите на ковид. "Демократите считат, че ще бъде неприятно за тях от политическа позиция, в случай че американските учебни заведения отворят преди (президентските) избори през ноември, само че това е значимо за децата и родителите им. Може да спрем финансирането, в случай че не отворят ", написа стопанинът на Белия дом в Туитър. Той посочи в тази връзка, че в някои европейски страни учебните заведения отварят порти без никакви проблеми.

Не стана ясно обаче кой тъкмо тип федерално финансиране имаше поради президентът републиканец. Според конституцията на Съединени американски щати виновни за финансирането на учебното обучение са обособените щати, а ролята на федералното държавно управление в това отношение е единствено допълваща.

В Съединени американски щати: 39 379 са новите случая на ковид за денонощие

Тръмп взе на мушка и американския Център за надзор и предварителна защита на болесттите, организацията по опазването на публичното здраве в Съединени американски щати, чийто началник е част от оперативния щаб на Белия дом за битка с ковид. "Не съм склонен с Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите и неговите доста тежки и скъпи наставления за отварянето на учебните заведения. От една страна, той желае да отвори учебните заведения, само че от друга, желае от учебните заведения да вършат неща, които са много неизпълними. Ще се срещна с представителите на центъра ", написа американският президент в друга обява в Туитър.

Вчера Тръмп имаше срещи в Белия дом тъкмо по тематиката за отварянето на учебните заведения и съобщи, че ще упорства пред губернаторите на обособените щати те да отворят порти наесен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР