Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски

...
Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски
Коментари Харесай

Байдън покани Лула да Силва във Вашингтон в началото на февруари


Американският президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в предложения бразилския си сътрудник Луиз Инасио Лула да Силва да го посети във Вашингтон при започване на февруари, се показва в взаимно изказване след телефонен диалог сред двамата водачи, в което се прецизира, че поканата е призната, съобщи Франс прес.

Американският държавен глава е изразил по време на този диалог с Лула да Силва „ неизменимата поддръжка на Съединени американски щати за бразилската народна власт и за изразяването на свободната воля на бразилския народ, както тя беше изразена по време на последните президентски избори, които президентът Лула да Силва завоюва “.

Байдън е осъдил насилието и офанзивата против демократичните институции и против мирното предаване на властта, се показва в взаимното изказване.

Това телефонно позвъняване идва единствено ден след офанзивата на последователи на крайнодесния някогашен бразилски президент Жаир Болсонаро против главните държавни институции в столицата на Бразилия, показва Агенция Франс Прес.

Двамата водачи са се заели също да „ работят взаимно в тясно съдействие по провокациите, пред които са изправени Съединени американски щати и Бразилия, в това число изменението на климата, икономическото развиване, мира и сигурността “.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР