Американският президент Джо Байдън съобщи днес, че САЩ са подписали

...
Американският президент Джо Байдън съобщи днес, че САЩ са подписали
Коментари Харесай

САЩ купуват още 200 млн. дози от ваксини срещу коронавирус

Американският президент Джо Байдън заяви през днешния ден, че Съединени американски щати са подписали контракти за закупуването на още двеста милиона дози от ваксини против COVID-19, съобщи ДПА.
Новите дози ще бъдат създадени от фирмите "Пфайзер " и "Модерна ", предава Българска телеграфна агенция.
"И двете компании показаха единодушие и са договорно задължени да ускорят доставката на 100 милиона дози, които да бъдат доставени до края на май, а не до края на юни ", сподели Байдън, като акцентира, че по-ранната доставка ще помогне за избавяне на човешки живот. Той посочи, че до края на юли Съединените щати ще разполагат с задоволително дози за имунизирането на триста милиона души.
Байдън насочи рецензии към някогашния президент Доналд Тръмп, че не е имал проект за битка с ковид и имунизиране на популацията.
Съединените щати са една от най-засегнатите от ковид страни. Най-малко 474 554 са умрелите, а заразните са над 27,3 милиона, излиза наяве от данни на университета "Джонс Хопкинс ".
Ваксини против ковид бяха доставени през днешния ден в към 6500 аптеки в Съединени американски щати, в които американците всекидневно се имунизират против сезонния грип, отбелязва Франс прес. В Съединени американски щати към този момент са сложени към 44,8 милиона дози от ваксини против ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР