Американският президент Джо Байдън разпореди укрепването на Източния фланг на

...
Американският президент Джо Байдън разпореди укрепването на Източния фланг на
Коментари Харесай

Байдън разпореди укрепването на Източния фланг на НАТО с допълнителни 3000 военни

Американският президент Джо Байдън разпореди укрепването на Източния фланг на НАТО с спомагателни 3000 военни, оповестява Си Ен Ен.

Съединени американски щати имат повече от 100 000 военнослужещи в Европа, число, което набъбна след началото на войната в Украйна през февруари 2022 година

Съгласно новото позволение резервистите ще бъдат част от интервенция Atlantic Resolve, която цели на укрепи НАТО и по-конкретно Източния му фланг. продължаващото ротационно разполагане, което укрепва НАТО и Източния му фланг. Указът на Байдън дефинира Atlantic Resolve като интервенция при изключителни обстановки, която дава на резервистите същите преимущества като военните на дейната работа.

Американски войски няма да вземат участие директно във войната в Украйна, защото страната не е член на НАТО, се акцентира в текста.

" Това ново определение на интервенцията облагодетелства войските и фамилиите с увеличение на пълномощията, правата и достъпа до силите и личния състав на аварийния съставен елемент ", изясни шефът на интервенциите на Обединения щаб генерал-лейтенант Дъглас Симс на брифинг за пресата.

Този ход дава на Министерството на защитата на САЩ друга опция да изпрати спомагателни качества в помощ на европейското командване на американците. Но чиновник от Пентагона изясни, че евентуално ще отнеме към шест месеца, с цел да бъдат ситуирани резервистите..

Допълнителните войски евентуално ще работят в региона на логистиката и поддръжката или в медицински области като стоматология и опазване на здравето - функции, които нормално се поемат от резервистите, а не от военни на дейна работа.

От 2014 година силите на Съединени американски щати са ситуирани в Европа в границите на Atlantic Resolve, с цел да работят със съдружници и сътрудници в района. Прессекретарят на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър добави, че новото означение ще разреши на Министерството на защитата на Съединени американски щати да " обезпечи по-добра поддръжка на системата и на нашите сили “.

" Това включва неща като нараснала сърдечност при подписване на контракти, права, свързани с личния състав, които дават на задействаните резервисти същите изгоди като личния състав на дейния съставен елемент. Това също, като интервенция на равнище секретар, усъвършенства способността ни да наблюдаваме разноските, директно свързани с този неочакван случай ", изясни той.

Указът, одобряваща активизирането на повече сили, дава опция на длъжностните лица да приканват войските " да дойдат в поддръжка на Atlantic Resolve и, както преди малко подчертах, да имат право на същия тип преимущества като техните сътрудници на дейна работа ", съобщи " Фокус ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР