Американският президент Джо Байдън призова днес световните лидери да подновят

...
Американският президент Джо Байдън призова днес световните лидери да подновят
Коментари Харесай

Байдън призова световните лидери да подновят битката срещу коронавируса

Американският президент Джо Байдън прикани през днешния ден международните водачи да възобновят интернационалния ангажимент за битка против КОВИД-19, предава Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че това е станало в миг, когато жертвите на ковид в Съединени американски щати приближават 1 милион.

Байдън подреди американските флагове да бъдат спуснати на половина в символ на респект към хората, изгубили живота си вследствие на ковид, и предизвести света да не се успокоява.

" Тази пандемия не е свършила ", сподели той на втората световна среща на върха за пандемията. " Днес ние означаваме драматичен предел тук в Съединени американски щати - 1 милион жертви на коронавирус, 1 милион празни столове към фамилната маса ", съобщи американският президент.

По данни на университета " Джонс Хопкинс " КОВИД-19 е лишил живота на съвсем 999 000 индивида в Съединени американски щати и на над 6,2 милиона по света, откогато се появи в края на 2019 година

Байдън направи послание при откриването на виртуалната среща на върха с авансово записано изказване, в което настоя, че битката против КОВИД-19 " би трябвало да остане интернационален приоритет ".

" Тази среща на върха е опция да подновим напъните си, с цел да продължим да натискаме педала на газта, когато става дума за преодоляване на тази пандемия и попречване на бъдещи здравни рецесии ", сподели той.

Байдън прикани Конгреса да обезпечи повече финансиране за тестване, ваксини и лекуване. Засега обаче законодателите не са склонни да създадат това.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР