Американският президент Джо Байдън пристигна в Киев за първи път

...
Американският президент Джо Байдън пристигна в Киев за първи път
Коментари Харесай

Джо Байдън пристигна в Киев за първи път от началото на войната

Американският президент Джо Байдън дойде в Киев за първи път от началото на съветската инвазия в Украйна.

Байдън се срещна с украинския президент Володимир Зеленски.

Възможността за аудиенция в Киев се обсъждаше импровизирано като част от плануваното му държавно посещаване в Полша, само че не беше доказана до последно заради съображения за сигурност.

Official pictures of POTUS visit to
— Michael A. Horowitz (@michaelh992)
Украинската осведомителна организация Униан разгласява видеозапис, от който се вижда по какъв начин Байдън и Зеленски вървят дружно, а на фона се чува звукът от сирена за въздушна паника.

В известие от Белия дом се споделя, че визитата на Байдън цели да удостовери неизменимия ангажимент на Съединени американски щати към демокрацията, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

" Когато Путин провежда нашествието преди близо една година, той си мислеше, че Украйна е слаба, а Западът - разграничен. Той си мислеше, че може да издържи по-дълго от нас. Но направи смъртоносна неточност ", се споделя в позицията на Байдън.

" Днес в Киев се срещам с президента Зеленски и екипа му за необятна полемика, отдадена на поддръжката ни за Украйна. Ще разглася нови доставки на съоръжение от сериозно значение - в това число артилерийни муниции, антитанкови системи и радари за въздушно наблюдаване, които ще оказват помощ за отбраната на украинския народ против бомбардировки ", споделя още той.

Biden und Selenskyj spazieren bei Luftalarm durch Kyiv.
— ASorin
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР