Американският президент Джо Байдън пристигна днес в швейцарския град Женева,

...
Американският президент Джо Байдън пристигна днес в швейцарския град Женева,
Коментари Харесай

Джо Байдън пристигна в Женева за срещата с Путин

Американският президент Джо Байдън дойде през днешния ден в швейцарския град Женева, където ще се срещне на следващия ден със своя съветски сътрудник Владимир Путин, съобщи Франс прес. Това ще е първата среща с Путин за Байдън от началото на мандата му през януари.

Белият дом предизвести, че от срещата не трябва да има огромни упования, и сложи акцента върху гарантирането на по-стабилни и по-предвидими връзки сред Съединени американски щати и Русия.

Очаква се утрешната среща да стартира в 13 ч. локално време (14 ч. българско време) и да продължи 4-5 часа, съобщи Кремъл. След края й няма планувана взаимна конференция на Байдън и Путин. Всеки от двамата водачи ще приказва настрана.

Срещата ще се организира във вила " Гранж " - превъзходна постройка от 18-и век, която се намира в голям парк в центъра на Женева, от който се открива невероятна панорама към Женевското езеро.

Програмата на срещата включва среща в стеснен формат, на която ще участват двамата президенти, американският държавен секретар Антъни Блинкън и съветският външен министър Сергей Лавров, последвана от среща в уголемен формат.

За сигурността на събитието ще дават отговор към 4000 служители на реда, бойци и други чиновници на силите за сигурност.

В Женева през 1985 година бе извършена първата среща лице в лице сред тогавашния американски президент Роналд Рейгън и руския водач Михаил Горбачов, напомня Франс прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР