Американският президент Джо Байдън посети в петък най-големия завод на

...
Американският президент Джо Байдън посети в петък най-големия завод на
Коментари Харесай

Pfizer обеща да удвои доставките на ваксина срещу коронавирус за САЩ

Американският президент Джо Байдън посети в петък най-големия цех на фармацевтичната компания Pfizer в Съединени американски щати и обезпечи от нея ангажимент да удвои производството на ваксина против ковид през идващите седмици, заяви Ройтерс.

Изпълнителният шеф на Pfizer Албърт Бурла употребява визитата на президента, с цел да разгласи, че компанията чака да удвои количеството от към 5 милиона дози на седмица, които сега доставя на американското държавно управление.

В петък Байдън съобщи, че е убеден, че ще успее да надвиши задачата си от 100 милиона дози, сложени през първите 100 дни от мандата си. Той обаче акцентира, че някакво сходство на нормалност към момента е на доста месеци разстояние.

" Ние сме на път да имаме задоволително доставки на ваксини за всички американци до края на юли ", сподели Байдън в склад с фризери, всеки от които съдържа по 360 хиляди дози.

Досега са имунизирани по-малко от 15 % от американците. Covid-19 е лишил съвсем 500 хиляди човешки живота в Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР