Американският президент Джо Байдън посети Чикаго заради увеличаващото се насилие

...
Американският президент Джо Байдън посети Чикаго заради увеличаващото се насилие
Коментари Харесай

Байдън посети Чикаго заради увеличаващото се насилие

Американският президент Джо Байдън посети Чикаго поради увеличаващото се принуждение и многото починали в престрелки там. 

От началото на годината полицията е записала 364 убийства и 2 021 случая на стрелби с оръжие. Миналия месец Министерството на правосъдието  настоя усилията  да се насочат към трафика на оръжия в пет огромни града, измежду които и Чикаго.

По време на брифинга преди пътуването представителят на Белия дом Джен Саки означи, че престъпността се е нараснала освен в Чикаго, само че в цялата страна през последните месеци.

Само часове преди Байдън да дойде в Чикаго 2-ма федерални сътрудници и полицейски чиновник в града бяха простреляни в граждански автомобил наоколо до полицейският  сектор в „ Морган парк “. Те са взели участие в взаимно следствие сред полицията в Чикаго и Американското бюро за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и взривни субстанции.

Заради това  президентът Байдън ще продължи да упорства за отпущането на допълнителни  300 милиона $ за подпомагането на полицията и за още  70 милиона $ повече за Бюрото за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и взривни субстанции, с цел да подкрепят напъните за разтрошаване на противозаконните покупки на оръжия.

Кметът на града Лори Лайтфут, която посрещна президента на летището настоя  да бъдат признати някои съществени ограничения за надзор на оръжията “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР