Американският президент Джо Байдън подписа 15 указа след встъпването си

...
Американският президент Джо Байдън подписа 15 указа след встъпването си
Коментари Харесай

Байдън издаде 15 указа след встъпването си в длъжност, заличава наследството на Тръмп

Американският президент Джо Байдън подписа 15 указа след встъпването си в служба, отменяйки политики на своя предходник Доналд Тръмп и предприемайки първи ходове по отношение на пандемията от ковид и климатичните промени, предадоха международните организации.

В първия си ден като президент Байдън издаде изпълнителни заповеди за връщане на Съединени американски щати към Парижкото съглашение за климата и за наложително носене на маски във федералните здания и на федерални земи.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш приветства връщането на Съединени американски щати към Парижкото съглашение.

" След миналогодишната среща на върха за упоритостите за климата страните, произвеждащи половината от международното въглеродно замърсяване, се ангажираха с въглеродна индиферентност ", сподели Гутериш. " С днешния ангажимент на президента Байдън това число става две трети ", съобщи Гутериш.

Решението на Байдън беше приветствано и от Европейския съюз, сподели заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР