Американският президент Джо Байдън обяви, че за 150-те дни от

...
Американският президент Джо Байдън обяви, че за 150-те дни от
Коментари Харесай

Байдън се похвали с 300 млн. поставени ваксини за 150 дни

Американският президент Джо Байдън разгласи, че за 150-те дни от встъпването му в служба в Съединени американски щати са сложени 300 милиона ваксинни дози против COVID-19, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

На конференция Байдън благодари на учените, фирмите, американския народ и за напъните на цялото му държавно управление за достигането на тази кота. Президентът означи, че 65 на 100 от пълнолтеното население на Съединени американски щати е с сложена най-малко една доза, което проправя пътя за това множеството американци да изкарат относително обикновено лято предвид на това, че обособените браншове от стопанската система отварят, а работодателите наемат нови чиновници. " Предстои ни лято, което ще бъде доста по-различно от миналогодишното ", сподели президентът. " Светло лято. Моля се, лято на наслада. "

Но до момента в който Байдън чества покоряването на един рубеж, има заплаха да не доближи идващия: задачата му до 4 юли 70 % от американците да са имунизирани най-малко с първа доза, което е единствено по-късно повече от две седмици. Американският Център за надзор и предварителна защита на болесттите съобщи, че към 10 юни поставените ваксинни дози са 305 млн. Напълно имунизирани са към 141,6 млн. души или 42,6 на 100 от американското население.

Темпото на имунизацията в Съединени американски щати се намали доста от пика от близо 2 млн. дневно преди към два месеца, което крие заплаха да попречи на Байдън да доближи котата от 70 %.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР