Американският президент Джо Байдън изрази увереност, че камионите с хуманитарна

...
Американският президент Джо Байдън изрази увереност, че камионите с хуманитарна
Коментари Харесай

Байдън увери, че хуманитарна помощ ще достигне Газа до 48 часа

Американският президент Джо Байдън изрази убеденост, че камионите с филантропична помощ ще доближат Газа в границите на идващите 24 до 48 часа, след възобновяване на пътния сектор.

Тази вечер той одобри в Белия дом водачите на Европейския съюз. По-рано ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел прикани за поддръжка на Египет, който граничи с линията Газа и разгласи, че в събота ще посети Кайро за диалози с президента Абдел фатах ал-Сиси.

Египет на следващия ден е хазаин на среща на върха по рецесията в Газа, само че отсъствието на редица водачи, в това число от Съединените щати, хвърля сянка върху възможностите за триумф. Китай ще бъде показан от пратеника си за Близкия изток, Русия взе участие на ниво заместник-външен министър. Днес фон дер Лайен дефинира като " действителен " рискът от районно разпространеиние на спора сред Израел и Хамас.

Тя акцентира нуждата от стягане глобите против Иран, поради ролята му във въоръжаването на Хамас. Израел заяви, че палестинската формация е освободила две американски заложнички - майка и щерка. Пробивът е сбъднат с посредничеството на Катар. Двете дами към този момент са предадени на израелската страна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР