Американският посланик в Москва Джон Съливан ще отпътува тази седмица

...
Американският посланик в Москва Джон Съливан ще отпътува тази седмица
Коментари Харесай

Американският посланик в Москва ще се върне в САЩ за консултации

Американският дипломат в Москва Джон Съливан ще отпътува тази седмица за Съединени американски щати ``за консултации``, заяви посолството. Това се случва дни откакто съветското държавно управление му предложи да напусне страната поради " извънредно напрегнатата обстановка "  заради обтягащите се връзки Вашингтон-Москва.

" Посланик Съливан се завръща в Съединени американски щати за съвещания тази седмица ", се показва в изказване на дипломатическата задача на Съединени американски щати в Москва, предава БГНЕС. В него се цитира посланика, който споделя, че би трябвало да " приказва непосредствено " с висши чиновници на страната за връзките САЩ- Русия.

По-рано беше обявено, че Съливан отхвърля да напусне Русия, макар настоятелните рекомендации на Москва. Американският дипломат изрази мнението, че съветската страна би трябвало да го " принуди " да си тръгне, в случай че желае той да напусне Москва.

Миналата седмица администрацията на Байдън изгони 10 съветски дипломати и разгласи огромни наказания против Русия поради предполагаема намеса в изборите и ролята в хакването на американската компания SolarWinds.  В отговор Русия изгони 10 американски дипломати, като също по този начин предложи посланикът да напусне страната, напомня в. ``Гардиън``.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР