Американският писател и илюстратор Джеф Кини, автор на култовата тийнейджърска

...
Американският писател и илюстратор Джеф Кини, автор на култовата тийнейджърска
Коментари Харесай

Бащата на "Дръндьото" Джеф Кини гостува в София

Американският публицист и илюстратор Джеф Кини, създател на паметната тийнейджърска поредност " Дневникът на един Дръндьо ", идва за първата си среща с родните читатели. Днес от 14 ч. в София той ще показа своя  " Снегояд ", част от " Шоуто на един Дръндьо ". Пред феновете в зала 3 на НДК Кини ще рисува онлайн и ще споделя истории.

" Имало едно време едно малко момче на име Джеф. Момчето растяло и четяло, четяло и растяло и не щеш ли един ден осъзнало по какъв начин, до момента в който четяло, се е трансформирало в младия господин Джеф Кини. Младият господин траял да чете, само че до момента в който си четял, схванал, че към този момент е пораснал толкоз доста, с цел да се назовава господин Кини. Порасналият господин Кини отново четял, само че скоро осъзнал какъв брой доста му липсва дребният Джеф... От спомен на спомен господин Кини почнал да рисува детството си. Рисувал ли, рисувал по мемоари - от време на време драсвал картинка, от време на време пишел история. Драскулка след драскулка - скоро се появил и обликът на Дръндьото. Отначало Дръндьото бил малко комплициран, тъй като, до момента в който пишел, се питал: но това в действителност историята на моя живот ли е, или хрониките ми? И си рекъл: за какво пък да не си повеждам един дневник? Така се появил " Дневникът на един Дръндьо " - " ненапълно бил дневник, само че в действителност бил разказ в картинки ", се споделя в поканата към младите читатели. 

Книгите от поредицата " Дневникът на един Дръндьо " стартират да излиза на британски през 2007 година, другояче онлайн вървят от 2004 година Освен създател на персонажите и историите от " Дръндьото " Кини рисува самичък и илюстрациите към тях. За Дръндьото на български към този момент са излезли 11 книги (изд. " Дуо дизайн " ), а на британски - 14. Главният воин - Грег Хефли, е ученик на главно учебно заведение, където всеки ден се сблъсква с разнообразни провокации. Обикновено го съпровожда най-хубавият му другар Раули, а постоянно в историите се появяват и по-големият му брат Родрик, и по-малкият Мани. 

Цената на билетите за " Шоуто на един Дръндьо " в НДК е 12 лв.. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР