Американският министър на здравеопазването и обществените услуги Томас Прайс напусна

...
Американският министър на здравеопазването и обществените услуги Томас Прайс напусна
Коментари Харесай

Мегаскандал в САЩ! Корупция взе главата на здравния министър на Тръмп

Американският министър на опазването на здравето и публичните услуги Томас Прайс напусна през днешния ден американската администрация. Причината за оставката му е избухналия скандал поради пътуванията му с частни самолети, които плащал с държавни средства. Това дъобщиха от пресслужбата на Белия дом, представен от свутовните организации.

" Министърът на опазването на здравето и публичните услуги Томас Прайс подаде оставката си и тя бе призната от президента ", разгласи говорителката на Белия дом Сара Сандърс. И посочи, че постът на Прайк краткотрайно ще бъде стихотворец от заместника му Дон Райт.

БГНЕС напомня, че предходната седмица основният контрольор на Министерството на здравеопазването Даниел Левинсън стартира следствие против Прайс за заграбване на държавни средства, откакто в. " Политико " разкри, че от месе май до в този момент министърът е летял 26 пъти с частни или военни самолети.

Според изданието единствено през юни Прайс е подхванал пътешестване с под наем полет от Вашингтон до Нашвил, Тенеси, за 17 760 $. Той е прекарал там 6 часа, като е направил две публични прояви и е обядвал със сина си. Министърът е платил даже сметката за обяд с държавни пари.

Няколко месеца по-късно, през септември, ортопедичният хирург е похарчил за 4 дни общо 60 000 $ държавни пари още веднъж за частни полети, макар че е имал опция да вземе и публичен въздушен превоз.

Освен частните самолети Прайс е употребявал за презокеанските си пътувания и самолети на американските военновъздушни сили, чиято обща сума възлиза на 500 000 $.

Така за по-малко от година удоволствията на министъра са коствали на американските данъкоплатци повече от 1 милион $, като от тях са се възползвали също и членове на фамилията на Прайс, негови другари и някогашни сътрудници.

В четвъртък Прайс даде заричане да възвърне присвоените средства от държавния бюджет и да не употребява повече чартърни полети даже и за публични цели.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР