Американският конгресмен Хенри Куелар е задържан с оръжие, докато колата

...
Американският конгресмен Хенри Куелар е задържан с оръжие, докато колата
Коментари Харесай

Хенри Куелар: Американският конгресмен е откраднат с оръжие във Вашингтон

Американският конгресмен Хенри Куелар е арестуван с оръжие, до момента в който колата му е била открадната във Вашингтон в понеделник вечерта, съгласно локални медийни известия.

Съобщава се, че господин Куелар, републиканец от Тексас, е паркирал на към миля (1,6 км) от Капитолия на Съединени американски щати, когато е бил доближен от трима въоръжени хора.

Той е незасегнат и автомобилът му по-късно е открит.

Полицията на Капитолия на Съединени американски щати сподели в изказване, че детективите работят по следенето на обвинените.

Инцидентът е станал към 21:30 (01:30 GMT) в югоизточния квартал на града Navy Yard.

Освен колата, телефонът и iPad на 68-годишния също са били взети, съгласно началника на кабинета на господин Куелар Джейкъб Хохберг. Не е ясно дали те са били върнати.

Броят на кражбите на коли във Вашингтон нараства през последните години. През 2021 година локалното полицейско ръководство сътвори работна група за справяне с казуса.

Според последните данни на полицията, до момента тази година в града е имало 750 случая на похищение на коли и 75% от тези закононарушения са включвали оръжия.

Г-н Куелар сега обслужва своя 10-ти мандат в Камарата на представителите на Съединени американски щати за 28-ия конгресен окръг на Тексас.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР