Американският износ на уиски спадна през втората половина на 2018

...
Американският износ на уиски спадна през втората половина на 2018
Коментари Харесай

Износът на уиски от САЩ пресъхна, митническите такси хапят

Американският експорт на уиски спадна през втората половина на 2018 година поради по-високите мита, наложени от комерсиалните сътрудници на страната в отговор на увеличените митнически такси от президента Тръмп за импорт на алуминий и стомана.

През миналата година Канада, Китай, Мексико и Европейският съюз постановиха вносни мита в размер от 10% до 25% за американско уиски и бърбън. Това докара до спад на износа на уиски с 11% от Съединени американски щати през второто полугодие, написа Reuters.

За първите 6 месеца на 2018 година износът на уиски се е нараснал с 28% по отношение на същия интервал за 2017 година. Това се дължи на компании като Jack Daniels и Brown-Forman Corp, които са осъществявали чести доставки за чужбина, изключително за Европа преди променените митнически такси.

Цялостната картина демонстрира, че износът на уиски през 2018 година се е повишил единствено с 5,1% до $1,18 милиарда, което е сериозен спад по отношение на нарастването от 16% през 2017 година.

Износът за блока се е намалил с 13,4% през втората половина на годината след нарастване от 33% през първото полугодие.

Европейският съюз, за който се изнася 60% от уискито на Съединени американски щати, наложи най-високите митнически такси - от 25 %.

Според производителя Brown-Forman смяната в европейската политика е главната причина за спада на износа. Щетите върху износа на американско уиски се форсират. Това се дължи на продължаващите международни търговски разногласия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР