Американският инвестиционен гигант Блекрок (BlackRock) създава фонд на стойност 2

...
Американският инвестиционен гигант Блекрок (BlackRock) създава фонд на стойност 2
Коментари Харесай

Блекрок ще подпомогне Нова Зеландия с 1,2 млрд долара в сферата на възобновяемата енергия

Американският капиталов колос " Блекрок " (BlackRock) основава фонд на стойност 2 милиарда новозеландски $ (1,2 милиарда американски), с цел да помогне на Нова Зеландия да стане една от първите страни в света, която обезпечава 100% от електрическата енергия си от възобновими източници, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Новозеландският министър председател Крис Хипкинс съобщи, че фондът ще форсира прекосяването към зелени енергийни източници като слънчева и вятърна сила, зелен водород и акумулаторни акумулатори за стимулирането на стопанска система с ниски излъчвания.

Благодарение на фонда новозеландският бизнес ще има по-голям достъп до повече финансови средства, с цел да влага в зелени технологии и енергийни благоприятни условия, сподели Хипкинс.

Изключително въодушевен съм от опциите, които получава изобретателността на кивитата (новозеландците, бел. ред.) в региона на възобновимата сила. Това демонстрира, че амбициозните ни цели в региона на климата са привлекли вниманието на света, че те са положителни за климата и стопанската система и ще оказват помощ за основаването на работни места за висококвалифицирани експерти, означи новозеландският министър председател.

" Първият фонд от този тип в страната показва големия стопански капацитет на Нова Зеландия да бъде водач в региона на климата ", сподели Хипкинс.

Той посочи, че в никакъв случай не е било по-спешно да се влага в технологии, които да оказват помощ за справяне с климатичната рецесия.

 



Главният изпълнителен шеф на " Блекрок " Лари Финк сподели, че фондът е най-значителната капиталова самодейност на компанията за преход към нисковъглеродна стопанска система в една-единствена страна.

" Нова Зеландия не просто има упоритостта да построи по-устойчива енергийна система и да бъде водач в декарбонизацията в международен мащаб. Тя прави това още през днешния ден ", акцентира в изказване той.

Нова Зеландия е окуражена до 2030 година да създава електрическата енергия си напълно от възобновими източници. Сега делът на този тип сила е към 82%, отбелязва ДПА.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР