Американският инвестиционен фонд Blackstone Group предлага общо 20 млрд. долара,

...
Американският инвестиционен фонд Blackstone Group предлага общо 20 млрд. долара,
Коментари Харесай

Thomson Reuters продава ключов бизнес в сделка за $20 милиарда

Американският капиталов фонд Blackstone Group предлага общо 20 милиарда $, с цел да придобие мажоритарен дял във финансовия бизнес на Thomson Reuters.

Двете компании са в напреднали договаряния, а през днешния ден се събира бордът на шефовете на Thomson Reuters, с цел да разиска предлагането на Blackstone.

Инвестиционният фонд желае да купи почти 55% дял от бизнеса, който дава вести, данни и разбори на банки и капиталови къщи по света. Подразделението, отговарящо за тези услуги, носи повече от половината от годишните доходи на Thomson Reuters.

Thomson Reuters ще получи повече от 17 милиарда $ от договорката, от които към 4 милиарда $ в брой и към 13 милиарда $, финансирани от новия дълг, стихотворец от бъдещото партньорство. Компанията ще резервира останалите 45%, както и новинарския си бизнес.

Целият бизнес финансов бизнес на Reuters се прави оценка на към 20 милиарда $, състоящи се от 7 милиарда $ в акции и 13 милиарда $ под формата на дълг, оповестяват източници на новинарската организация.

" Напредъкът, който постигнахме в бизнеса с финансови услуги и неговия предстоящ капацитет, са отразени от интереса на Blackstone. Смятаме, че финасовите услуги са добре позиционирани в границите на Thomson Reuters, само че могат да бъдат още по-силни с сътрудник като Blackstone ", сподели изпълнителният шеф на Thomson Reuters Джим Смит.

Ако договорката стане факт, това ще е най-голямата смяна в Thomson Reuters за последното десетилетие. Компанията беше основана през 2008 година, когато канадската Thomson Corp. закупи британската Reuters Group за 8.7 млн. паунда, което се равняваше на 17 милиарда $ по тогавашния валутен курс.

Ако изкупуването се реализира, Blackstone ще стане директен съперник на някои от най-големите компании в продажбата на услуги за данни, аналитични и търговски принадлежности на Уолстрийт. Сред тях са Bloomberg, както и на подразделението на News Corp - Dow Jones.

Инвестиционният фонд към този момент има прочут опит в осведомителния бизнес. Той купи Ipreo, който продава профилиран програмен продукт за следене на дейностите на финансовите пазари през 2014 година, за малко под 1 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР