Американският държавен секретар Антъни Блинкън отмени срещата си с руския

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън отмени срещата си с руския
Коментари Харесай

Антъни Блинкън отмени срещата си с руския външен министър

Американският държавен секретар Антъни Блинкън анулира срещата си с съветския външен министър в Женева, която беше планувана за по-късно тази седмица.

Той повтори казаното от Джо Байдън, че решението на Владимир Путин да признае независимостта на двете отделили се републики е нарушаване на интернационалното право. По думите му разполагането на съветски бойци там съставлява началото на инвазия. Блинкън въпреки всичко уточни, че резервира вяра за спокойно превъзмогване на рецесията посредством дипломация.

„ Миналата седмица се съгласих да се срещна с съветския външен министър Сергей Лавров тази седмица на 24 февруари, с цел да обсъдим опасенията на страната ни за европейската сигурност, само че единствено в случай че Русия не нахлуе в Украйна. Сега, когато виждаме, че нашествието стартира и Русия ясно изрази цялостното си отменяне на дипломацията, няма смисъл от провеждането на срещата. Ще продължим координирано със съдружниците и сътрудниците ни въз основа на дейностите на Русия и обстоятелствата на място. Няма да позволим на Русия да претендира, че води дипломация, като в това време форсира своя поход по пътя на спора и войната”, сподели Блинкън.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР