Американският автомобилен производител Ford обяви, че ще инвестира 300 млн.

...
Американският автомобилен производител Ford обяви, че ще инвестира 300 млн.
Коментари Харесай

Ford ще прави електрически коли в Румъния

Американският авто производител Ford разгласи, че ще влага 300 млн. $ в завода си в румънския град Крайова, с цел да може там да стартира да се създава нов модел лекотоварен автомобил. Производството му ще стартира през 2023 година, а през 2024 година в завода ще стартира да се сглобява и негов вид с напълно електрическо задвижване.  

Президентът на Ford Europe Стюарт Роули съобщи, че заявената инвестиция значи, че компанията се надява държавното управление на Румъния да съблюдава обещанието си и да даде нужната инфраструктура на района.

Това ще е третият цех, в който Ford ще стартира да прави напълно електрически коли, след тези в Кьолн в Германия и в Коджаели в Турция.

Проектът е част от цялостната тактика на Ford да електрифицира 2/3 от всичките си професионални транспортни средства до 2030 година

Към момента заводът на Ford в Румъния, в който работят 6000 души и който е основан през 2008 година, създава компактния SUV Puma, както и 1-литровия мотор Ecoboost.

Компанията към този момент заяви, че новият модел на Transit през 2023 година ще бъде сглобяван в Турция, дружно с Volkswagen Transporter, по силата на алианса с немската компания. Двата модела ще се водят „ приятелски “, откакто двете компании подписаха съглашение за взаимно произвеждане, с което ще намалят разноските си посредством нарастване на мащаба. Договорката още включва и шерването на една и съща платформа сред Volkswagen Caddy и  новия Ford Transit Connect, както и сред Ford Ranger и VW Amarok.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР