Американският астронавт Ричард Линехан гостува в Детския научен център „Музейко“

...
Американският астронавт Ричард Линехан гостува в Детския научен център „Музейко“
Коментари Харесай

Американски астронавт се срещна с български деца

Американският астронавт Ричард Линехан гостува в Детския теоретичен център „ Музейко “ за специфична среща с млади медалисти от интернационалните олимпиади по астрономия, астрофизика и физика, поканени със съдействието на МОН.
7
Той им описа какво е да си бил на четири галактически задачи и да си направил шест галактически разходки. Особен интерес предизникаха видеата от обиколката на земята и изтрелването на галактическата совалка.

В момента лекар Линехан е част от галактическия център “Джонсън” в Хюстън, Тексас, като стартира кариерата си в NASA през 1992 година През 1996 година, 1998 година и 2002 година той лети на борда на галактическата совалка „ Колумбия “, а през 2008 година – на галактическата совалка „ Индевър “.

Неговата първа галактическа задача се състои през 1996 година Tя е първата в света, съчетала изследване на микрогравитационните науки и естествени науки. Това е и мисята с най-дълго обитавалата в Космоса галактическа совалка към този миг.

Неговата втора задача включва близо 10 милиона км., преминати за 381 часа и 50 минути. Тези две галактически задачи служат като модел за бъдещи изследвания в региона на естествените науки, които след това се организират на борда на Международната галактическа станция.
7
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР