Американският актьор Питър Фонда почина на 79-годишна възраст, предадоха агенциите,

...
Американският актьор Питър Фонда почина на 79-годишна възраст, предадоха агенциите,
Коментари Харесай

На 79-годишна възраст почина актьорът Питър Фонда

Американският артист Питър Фонда умря на 79-годишна възраст, предадоха организациите, като се позоваха на фамилията му.
"С дълбока горест споделяме новината, че Питър Фонда умря ", съобщи фамилията.
Фонда е умрял през вчерашния ден сутринта в дома си в Лос Анджелис. Официалната причина за гибелта е дихателна непълнота в резултат на рак на белия дроб.
"В един от най-тъжните моменти в живота ни не сме в положение да намерим подобаващите думи, с цел да опишем болката в нашите сърца. Докато скърбим, ви молим да зачитате персоналното ни пространство ", се споделя в изказването на фамилията.
Питър Фонда е роден в Ню Йорк на 23 февруари 1940 година в фамилията на именитата звезда от екрана Хенри Фонда и Франсис Форд Сиймор, дама от хайлайфа на Ню Йорк. Брат е на актрисата Джейн Фонда.
Прочува се с кино лентата от 1969 година "Волният ездач ", в който взе участие дружно с Денис Хопър и Джак Никълсън. Фонда е продуцент и съавтор на сюжета и е номиниран за премия "Оскар " на Американската кино академия за най-хубав автентичен сюжет.
Като режисьор си основава име с кинопродукции като "Наемният служащ " (1971). Номиниран е за "Оскар " за най-хубав артист за ролята си във кино лентата "Златото на Ули " (1998).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР