Американският актьор Брус Уилис страда от нелечима форма на деменция,

...
Американският актьор Брус Уилис страда от нелечима форма на деменция,
Коментари Харесай

Брус Уилис страда от нелечима форма на деменция

Американският артист Брус Уилис страда от нелечима форма на деменция, предадоха международните организации, като се позоваха на нова здравна диагноза, сложена на 67-годишната кинозвезда.

Първоначално бе обявено, че Уилис страда от афазия, проблем с говора, породен от мозъчни лезии. " Но от предходната година заболяването на Брус напреднала и в този момент имаме по-точна диагноза - фронтално-темпорална деменция ", обясниха околните на артиста в изказване.

" За жал компликациите при общуването са единствено признак на болестта, от което страда Брус ", добавя фамилията и прибавя, че e облекчено, че най-малко има точна диагноза на положението на артиста.

Фронтално-темпоралната деменция е нервнодегенеративна болест, наподобяваща на Алцхаймер. Засегнатите от нея хора могат да имат нарушавания на паметта, смяна в държанието или компликации в говора или напредването.

" Днес не съществува никакво лекуване за това заболяване - една действителност, която ние се надяваме, че може да се промени в идните години ", акцентират околните на Брус Уилис в изказването си.

" С хода на развиването на положението на Брус ние се надяваме, че медиите ще се постараят да привлекат вниманието върху тази болест, която се нуждае от доста проучвания и запознаване на обществеността с нея ", се споделя още в текста. 

Изявлението е подписано от брачната половинка на Уилис - Ема Хеминг Уилис, от някогашната му брачна половинка Деми Мур и от децата на артиста - Ръмър, Скаут, Талула, Мейбъл и Ивлин.

Според някои американски експерти фронтално-темпоралната деменция най-често се появява при пациенти на възраст сред 40 и 65 години и е една пета от случаите на деменция, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР