Американските здравни власти одобриха бустерна доза от ваксините на Пфайзер/Бионтех“

...
Американските здравни власти одобриха бустерна доза от ваксините на Пфайзер/Бионтех“
Коментари Харесай

САЩ одобриха бустерна доза от Covid ваксината на „Пфайзер“ за деца

Американските здравни управляващи утвърдиха бустерна доза от имунизациите на „ Пфайзер/Бионтех “ за Covid-19 за деца на възраст 12-15 години. Регулаторите от Администрацията по храни и медикаменти също утвърдиха потреблението на имунизацията за тези, които са сред 5 и 11 години и са с отслабена имунна система.  

По-късно тази седмица решението на FDA се чака да бъде прегледано от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите като настройката е да бъде утвърдено и от там.  

Одобрението на бустрената доза за деца идва в миг, в който милиони възпитаници в Съединените щати се завръщат от зимна почивка на фона на увеличение случаите на Covid-19 в страната. Занятията в огромна част от образователните заведения са присъствени, само че има и учебни заведения, които избират краткотрайно отдалечена форма на образование.

Надеждите са да не се затварят превантивно образователни заведения, само че има и упования да се стигне до затваряне тук-там с огромно увеличение в броя на инфектираните.

В най-голямата учебна система, тази в Ню Йорк, два милиона домашни теста ще бъдат употребявани в този момент след края на ваканцията, като учениците, които са били в контакт със инфектиран ще могат да участват в класната стая в случай че нямат признаци и в случай че техният домакински тест даде отрицателен резултат.

Препоръка за такава политика дадоха предишния месец от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, като тя замести рекомендацията за 10-дневна карантина.

Междувременно в отговор растящия брой на случаите на Covid-19 в страната някои висши образователни заведения във Вашингтон трансформираха проектите си за връщане от зимната почивка. Университетите „ Америкън “ и „ Джорджтаун “ ще стартират новия учебен срок идната седмица онлайн като занятията ще са отдалечено до края на месеца, а университетът „ Хауърд “ ще стартира семестъра си присъствено, само че седмица по-късно от авансово оповестеното.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР