Американските законодатели представиха в по-рано тази седмица Закона за политиката

...
Американските законодатели представиха в по-рано тази седмица Закона за политиката
Коментари Харесай

САЩ остават непоколебими по отношение на позицията си спрямо подкрепата за Тайван

Американските законодатели показаха в по-рано тази седмица Закона за политиката на Тайван от 2022 година, с цел да рестартират връзките с Тайван и евентуално да изпратят милиарди долари финансиране, подпомагайки сигурността на страната.

Законопроектът бе показан от сенатора на Демократическата партия и ръководител на Комисията по външните работи към Сената – Боб Менедес и републиканския сенатор Линдзи Греъм. Те обявиха, че той ще надгради Закона за връзките с Тайван от 1979 година и съставлява най-драматичната смяна в политиката на Съединени американски щати във връзка с островната страна от над 40 години насам.

„ Тъй като Пекин продължава с опитите си да принуди и изолира Тайван, не би трябвало да има подозрение или неизясненост по отношение на дълбочината и силата на нашата решителност да застанем зад тила на народа на Тайван и неговата народна власт “, съобщи Менедес.

Законът ще бъде съпроводен от препоръчаното парично финансиране в размер на 4,5 милиарда щатски $ в границите на 4 години за повишение на отбранителните качества на Тайван. Работи се в посока и превръщането на азиатската страна в „ главен съдружник отвън НАТО “, което ще обезпечи преимущества за съдействие в региона на защитата, търговията и сигурността.

„ Живеем в рискови времена. Китай добре осъзнава позицията на Америка и нашия ангажимент към Тайван. Опасността единствено ще се пораства, в случай че покажем уязвимост пред китайските закани и експанзия към Тайван “, съобщи на собствен ред Линдзи Греъм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР