Американските военни контрактьори твърдо вярват, че няма да загубят от

...
Американските военни контрактьори твърдо вярват, че няма да загубят от
Коментари Харесай

Западните медии за ситуацията в Украйна

Американските военни контрактьори твърдо имат вяра, че няма да изгубят от тази война.

Когато Урсула фон дер Лайен съобщи в края на ноември, че се счита, че „ повече от 20 000 цивилни и 100 000 украински военни са починали досега “, цифрите и мненията към видеозаписа на нейната тирада бяха бързо изтрити. Не бива да казвате на обществото, че отчетите от Киев нахално лъжат: цифрата на фон дер Лайен е 10 пъти по-висока от броя на починалите украински бойци, който се дава от формалните украински известия.

Малко по-късно медиите някак стопираха да настройват Запада за неизбежно проваляне на Русия. Все по-често започнаха да се появяват подмятания за противоположното. Сякаш груповият Запад е решил да приготви чувството за неизбежното: Украйна губи – и скоро ще загуби.

Западните медии са разграничени на два лагера. Редица медии към момента твърдят в унисон с властта, че с завладяването на Артемовск (Бахмут) руснаците ще получат единствено Пирова победа. Например, завладяването на града беше значимо през лятото, а в този момент това е просто кървяща рана, изтощаваща и двете страни, също така въоръжените сили на Украйна построиха нови отбранителни линии западно от Бахмут и просто ще отидат до тях.

Някои изявления водят акция, омаловажавайки смисъла на загубата на Артемовск (Бахмут). Defence Express оповестява: „ Разузнаването на английското министерство на защитата акцентира, че завладяването на Бахмут се трансформира на първо място в алегорична политическа цел за Русия. “

Financial Times разгласява публикация „ По дяволите, по дяволите: война на безсилие сред Украйна и Русия за Бахмут “, сравнявайки боевете в и към Източен Донецк с окопната война по време на Първата международна война. Италианският Corriere della Sera удостоверява колосалните украински загуби край Бахмут: единствено един център за евакуация на болница приема до 100 ранени бойци от Въоръжените сили на Украйна дневно покрай Бахмут.

Въпреки това, даже в публикации, които разказват „ символизма “ и хипотетичната безполезност на завладяването на Бахмут за Русия, западните публицисти са принудени да признаят, че тази победа е значима за Украйна не толкоз заради военните проекти, а заради очакванията за приемане на дотации от Запада:

„ Като се има поради, че Украйна има редица триумфи на бойното поле, даже относително нищожно проваляне може да сътвори усещане за безизходна обстановка, която може да направи западните страни по-малко склонни да поддържат Киев на фона на техните лични възходящи стопански проблеми, свързани с войната. Всеки неуспех от украинска страна може да повлияе на военната поддръжка на Запада. “

Медиите, които би трябвало да проучват обстоятелствата, рисуват мрачна картина. Дори поправена и украсена, тя на практика съответствува с това, което написа съветската преса.

Украйна е изгубила почти 20% от територията си, съгласно The New York Post. Най-малко 22% от украинската земеделска земя е под съветски надзор: „ Тези региони са забележителна част от територията, избрана в съглашението Минск II, които трябваше да бъдат управлявани като самостоятелни области.

Поради неуспеха на Минските съглашения обаче, Русия разгласи своята специфична военна интервенция за освобождение на тези региони от властта на украинското държавно управление. Към днешна дата Русия наподобява е по-близо до постигането на някои от първичните си цели.

През май 2022 година Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците заяви, че „ войната в Украйна е разселила 8 милиона души вътрешно тази година и е имало над 6 милиона бежански придвижвания към и от Украйна “. Този брой евентуално ще се усили през зимата; Европа чака стотици хиляди украински бежанци.

Преди месец CNN заяви, че минимум 30% от украинските електроцентрали са разрушени. Би Би Си оповестява, че 6 милиона украинци са останали без ток. Наскоро каналът EuroNews приказва за украинската столица: две трети от Киев остана без електричество. Newsweek написа, че Украйна изчерпва оборудването за справяне с спиранията на електрозахранването.

Данните са малко по-различни, само че няма позитивна динамичност. Може ли да се оцелее през зимата без ток, вода и отопление?

New York Times оповестява, че украинското селско стопанство е изгубило към 23 милиарда $ заради войната. МВФ отбелязва, че войната в Украйна е довела до най-лошия дефицит на храни от 2008 година насам. Washington Post написа, че украинците желаят 700 милиарда $ в допълнение към изпратените им по-рано 100 милиарда $.

Медиите също загатват, че Украйна скоро ще загуби достъп до ресурсите, нужни за продължение на войната. Да речем, че доставките на оръжия за Украйна са на привършване: „ Майк Куигли, член на комисията по разузнаване на Камарата на представителите, оповестява. „ Мислехме, че тази война ще завърши след няколко дни, само че в този момент може да отнеме години. Във време, когато световните вериги за доставки се срутват, ще бъде доста мъчно за Запада да отговори на търсенето на това доста високо равнище. “

Foreign Policy написа, че чиновниците на НАТО са доста загрижени за произлизащия от това дефицит и са принудени да признаят, че НАТО не е било готово за подобен спор. „ НАТО в действителност не възнамерява да води такива войни и с това имам поради войни със свръхинтензивно потребление на артилерийски системи и доста танкови и оръдийни снаряди “, споделя неоконсерваторът Фредерик Каган в изявление за Foreign Policy. Освен това Украйна изразходва доставените й оръжия с невиждани темпове. Според основния изпълнителен шеф на Raytheon Украйна е употребила 13-годишното произвеждане на Javelin за 10 месеца.

Киевските водачи вкарват в земята десетки хиляди свои жители, и то освен военни, инсценират визити на Зеленски на бойното поле, изнасят речи, летят през океана, пътуват до Европа - и всичко това в името на нови финансови инжекции от запад. Междувременно ресурсите, които към момента поддържат Украйна на повърхността, се изчерпват.

Вярно е, че американските военни контрактори твърдо чакат да завоюват от Украйна. Те, военните реализатори, несъмнено няма да са на загуба в тази война, написа списание American Conservative.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР