Американските ВМС подготвят план за преоборудването на отдалечени военни бази

...
Американските ВМС подготвят план за преоборудването на отдалечени военни бази
Коментари Харесай

САЩ ще изпращат мигранти в изоставени военни обекти

Американските Военноморски сили приготвят проект за преоборудването на отдалечени военни бази в Калифорния, Алабама и Аризона в лагери за мигранти, в които да бъдат настанени десетки хиляди, заяви сп. Time.
Списанието стигнало до чернова на предлагането, ориентирано към министъра на Военноморски сили на Съединени американски щати, в която в елементи се преглежда издигането на краткотрайни градове от палатки за 25 000 мигранти в изоставени летища в Алабама, а също по този начин и за основаването на два лагера за 47 000 мигранти, ситуирани на неизползвани бази на Военноморски сили край Сан Франсиско и в Южна Калифорния. Планирано е построяването на още един подобен център на летише на морската пехота покрай град Юма в щата Аризона, добави БГНЕС.
Според направените в документа рекапитулации за половин година американският военен флот ще похарчи 233 млн. $ за строителството и потреблението на лагер от палатки за 25 000 души.
Отбелязано е, че на военните не е отдадена заповед да се захванат със строителството на такива центрове. Представителят на американските Военноморски сили Грег Икс не се зае да разяснява тези проекти и съобщи пред Time, че „ би било несвоевременно да се разискват документи за вътрешно прилагане “, които към този момент не са одобрени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР