Американските власти разработват мерки за подкрепа на България в светлината

...
Американските власти разработват мерки за подкрепа на България в светлината
Коментари Харесай

САЩ са напълно ангажирани да помогнат на България с газа

Американските управляващи създават ограничения за поддръжка на България в светлината на прекратяването на доставките на съветски газ за нея. Това заяви в четвъртък помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид по време на чуване в Комисията по външните връзки на Сената на Съединени американски щати.

" Администрацията (на САЩ) е изцяло ангажирана с поддръжката за България ", сподели тя в границите на чуването, визирайки спирането на съветските газови доставки за България.

" Полша към този момент се е придвижила в посока на спиране на (зависимостта) от съветските енергийни запаси, тъй че Полша може да се оправи относително добре с това, България е доста по-уязвима . Имам сътрудници, които безусловно работят с премиера (Кирил) Петков всеки ден да оказват помощ на България по какъв начин да се оправи с това, по какъв начин да им помогнем да обезпечат доставките ", добави Донфрид.

В Комисията бе очебийно, че обстановката с България се развива сега и би трябвало бързо да бъде открито решение, с цел да може Съединени американски щати да покажат поддръжката за сътрудниците си в такива екстрени обстановки .
 Премиерът договорил със Съединени американски щати опция на F-16
Премиерът договорил със Съединени американски щати опция на F-16

Министерство на защитата ще продължава с диалозите, само че ще има поддръжка от американската страна

Според нея като цяло Съединени американски щати се стремят да спомагат на европейските страни в намирането на различни снабдители на сила. " Мисля, че нашата роля тук е да помогнем на европейците да намерят различни снабдители. И американският полутечен природен газ (ВПГ) играе основна роля тук. Виждаме Германия възнамерява да построи два терминала за ВПГ. Ще отнеме известно време, само че те се стремят в тази посока. Мисля, че ясно разбираме какъв е проектът за деяние: той е да подкрепим нашите европейски съдружници и сътрудници , с цел да могат да изпълнят (планираното) допустимо най-скоро ", сподели Донфрид.

В сряда българският министър председател разгласи, че от Съединени американски щати за България ще дойдат през юни, като цената на газа ще бъде по-ниска от цената на " Газпром`.

Припомняме, че Българският министър председател пътува до Съединени американски щати, където се срещна с, и със съветника по националната сигурност Джейк Съливан, както и с основния консултант по енергийните въпроси Амос Хохщайн, с подсекретаря по политическите въпроси на Съединени американски щати Виктория Нюланд, както и с координатора по политиката на глобите Джим О`Браян.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР