Американските сили атакуваха лидерите на джихадистите в Сирия в събота,

...
Американските сили атакуваха лидерите на джихадистите в Сирия в събота,
Коментари Харесай

САЩ удариха лидери на джихадистите в Сирия, съобщава се за 40 убити

Американските сили нападнаха водачите на джихадистите в Сирия в събота, оповестиха от Пентагона, а съгласно данни на Сирийската обсерватория за човешки права, основана в Лондон при удара са починали 40 души, предава AFP.

Министерството на защитата на Съединени американски щати съобщи, че офанзивата е ориентирана против водачите на “Ал Кайда” в Сирия на север от Идлиб. Не се оповестява какъв тип оръжие е употребявано, нито са предоставени повече детайлности.

Ударът е бил ориентирани против водачи на джихадистки групи и техни съюзнически фракции покрай Идлиб, заяви Сирийската обсерватория за правата на индивида.

Въздушните удари на сирийското държавно управление върху управлявания от джихадистите район Идлиб бяха спрени в събота, откакто режимът се съгласи на подкрепено от Русия преустановяване на огъня след четири месеца бомбардировки, оповестиха от Обсерваторията.

Но " ракетното нахлуване беше ориентирано към среща, извършена от водачите на Хурас ал-Дийн, Ансар ал Таухид и други съюзнически групи в подготвителен лагер " покрай град Идлиб, съобщи Рами Абдел Рахман, началник на Обсерваторията.

Атаката умъртви минимум 40 водачи на джихадистите, заяви основаният в Лондон наблюдаващ.

Централното командване на Съединени американски щати сподели в изказване, че офанзивата е ориентирана към водачите на Ал Кайда в Сирия, " виновни за нападенията, заплашващи американски жители, нашите сътрудници и почтени цивилни жители. Освен това премахването на това оборудване ще утежни още повече техните качества за осъществяване на бъдещи офанзиви и дестабилизиране на района. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР