Американските сили атакуваха лидерите на джихадистите в Сирия в събота,

Американските сили атакуваха лидерите на джихадистите в Сирия в събота, ...

САЩ удариха лидери на джихадистите в Сирия, съобщава се за 40 убити.


Американските сили атакуваха лидерите на джихадистите в Сирия в събота, съобщиха от Пентагона, а според данни на Сирийската обсерватория за човешки права, базирана в Лондон при удара са загинали 40 души, предава AFP.

Министерството на отбраната на САЩ заяви, че атаката е насочена срещу лидерите на “Ал Кайда” в Сирия на север от Идлиб. Не се съобщава какъв вид оръжие е използвано, нито са предоставени повече подробности.

Ударът е бил насочени срещу лидери на джихадистки групи и техни съюзнически фракции близо до Идлиб, съобщи Сирийската обсерватория за правата на човека.

Въздушните удари на сирийското правителство върху управлявания от джихадистите регион Идлиб бяха спрени в събота, след като режимът се съгласи на подкрепено от Русия прекратяване на огъня след четири месеца бомбардировки, съобщиха от Обсерваторията.

Но "ракетното нападение беше насочено към среща, проведена от лидерите на Хурас ал-Дийн, Ансар ал Таухид и други съюзнически групи в тренировъчен лагер" близо до град Идлиб, заяви Рами Абдел Рахман, ръководител на Обсерваторията.

Атаката уби най-малко 40 лидери на джихадистите, съобщи базираният в Лондон наблюдател.

Централното командване на САЩ каза в изявление, че атаката е насочена към лидерите на Ал Кайда в Сирия, "отговорни за нападенията, заплашващи американски граждани, нашите партньори и невинни цивилни граждани. Освен това премахването на това съоръжение ще влоши още повече техните способности за провеждане на бъдещи атаки и дестабилизиране на региона."

Източник: cross.bg