Американските сенатори призовават за изтегляне на автомобили Tesla след унищожителен

...
Американските сенатори призовават за изтегляне на автомобили Tesla след унищожителен
Коментари Харесай

На кого вярват повече сенаторите – на Илън Мъск или журналистите на Ройтерс

Американските сенатори приканват за евакуиране на коли Tesla след разрушителен отчет на Reuters. Tesla също отвърна на удара с изострен туит. Разследване на Ройтерс накара двама американски сенатори да пишат на Елон Мъск с молба бързо да изтегли от пазара модели, оборудвани с дефектни елементи на кормилното ръководство и окачването.

Ройтерс се снабди с тези писма, изпратени, откакто стана ясно, че Tesla сякаш е упреквала клиентите за неизправните съставни елементи, знаейки, че те са дефектни.

„ Пишем ви с изключителна угриженост след неотдавнашните известия за това, че Tesla е знаела за минусите в сигурността на своите коли и е укривала аргументите за тези дефекти от Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата “, се споделя в писмото.

То е подписано от сенатор Ричард Блументал от Кънектикът и сенатор Едуард Джей Марки от Масачузетс.

Двамата сенатори желаеха от Мъск да поправя „ явно погрешните и подвеждащи изказвания “, направени пред Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата (NHTSA).

Ройтерс откри, че Tesla е споделила на NHTSA, че честите повреди на съставените елементи на кормилното ръководство и окачването са резултат от корист от страна на водачите.

Tesla употребява това пояснение през 2020 година, обяснявайки за какво няма да изтегли Model S и Model X поради дефектна кормилна уредба, макар че тези коли са били изтеглени в Китай по същата причина, откакто държавното управление там е поискало колите да бъдат направени по-безопасни.

Други изтегляния на Tesla в Китай включват дефектни системи за круиз надзор в Модел 3 и Модел Y.

В отчета са употребявани и документи на Tesla, с цел да се покаже, че американският авто производител е проследявал повредите на частите в продължение на години, само че е казвал на мениджърите на сервизи да не споделят на клиентите, че частите са дефектни, заради високите гаранционни разноски.

„ Обезпокоени сме, че бихте обвинили клиентите си за тези повреди “, се споделя в писмото на сенаторите. „ Неприемливо е Tesla освен да се пробва да трансферира отговорността за ниското качество на колите си върху хората, които ги купуват, само че и да употребява същия погрешен мотив пред NHTSA. “

Последното развиване на обстановката идва, откакто NHTSA открива, че повече от два милиона автомобила, оборудвани с Autopilot, не вършат задоволително, с цел да предотвратят злоупотреби от страна на водачите.

Тогава Tesla на процедура беше принудена да изтегли целия си американски автопарк. Федералните управляващи започнаха да преследват Tesla след поредност от произшествия, свързани с Autopilot, датиращи от 2020 година

Tesla резервира безмълвие, откакто отчетът излезе за пръв път, само че отвърна на удара в Twitter незабавно откакто той закупи известност.

В обявата Tesla съобщи: „ Последният материал неразбираемо и безсмислено внушава, че има хиляди и хиляди недоволни клиенти на Tesla. Тя е безсмислена, тъй като не дава отговор на обстоятелствата – действителността е, че задържането на клиентите на Tesla е измежду най-хубавите и най-високите в промишлеността. “

Той назовава отчета на Ройтерс измислена история и декларира, че той съдържа погрешни обвинявания. „ Авторът е обединил един обвързван с шума (несвързан с безопасността) проблем с редица несвързани и несвързани сервизни дейности. Противно на изказванията в публикацията, учредени на неправилни данни, Tesla е правилна и транспарантна с нашите регулатори по сигурност по целия свят и всяка клевета в противоположния смисъл е просто неправилна “, се споделя в туитър.

След това Tesla посочи своите правила на обслужване и съобщи, че отчетът на Ройтерс е преднамерен разбор, който взема поради единствено обстоятелства, които са му преференциални, вследствие на което отчетът не доближава до истината. Tesla също по този начин споделя, че това е модел в доста отрицателни публикации за марката.

„ Макар че другите може да имат свои лични (користни) проекти, нашите правила са едни и същи през цялото време: да вършим най-безопасните коли в света, които се поддържат допустимо най-лесно, като в същото време ускоряваме прехода на света към устойчива сила “, се показва в туита.

Това явно е история в развиване, която надалеч не е позволена. Тесла към момента би трябвало да отговори на сенаторите, а в случай че отчетът на Ройтерс е подправен, Тесла може да повлече новинарската медия към съда. Дали Тесла ще направи това, не е ясно, защото това не е упоменато в туита.

Какво мислят от CarBuzz по случая

Радваме се, че Tesla е дала отговор, тъй като постоянно се желаят и двете страни на историята. За страдание от Ройтерс са изпратили куп въпроси на Tesla преди публикуването на отчета и тези въпроси са останали без отговор.

Tesla е имала всички благоприятни условия да се отбрани и да взе участие в първичния отчет, само че вместо това е избрала да „ избухне “ в Twitter постфактум.

Подозрително е също по този начин, че Tesla не има намерение да призове Reuters в съда. Зад това има доста добра причина. Ако Tesla заведе дело, ще би трябвало да потвърди в съда, че не е отговорна за всички обвинявания, отправени в отчета на Reuters, което значи да даде на доста хора достъп до чувствителни данни, които могат да потвърдят, а могат и да не потвърдят правотата на Tesla.

Но най-големият ни проблем е, че Tesla изтегля коли за същия проблем в Китай, само че упреква клиентите в Съединени американски щати.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР