Американските санкции срещу Иран започнат да действат отново в полунощ

...
Американските санкции срещу Иран започнат да действат отново в полунощ
Коментари Харесай

Часове остават до началото на действието на американските санкции срещу Иран

Американските наказания против Иран стартират да работят още веднъж в среднощ (вашингтонско време или 7 ч. българско време утре), съобщи ДПА.

Това е идната стъпка от процеса, откакто Съединени американски щати едностранно напуснаха договорката за иранската нуклеарна стратегия от 2015 година, отбелязва организацията.

Първите наказания ще обиден иранските държавни покупки на американски долари и търговията на Техеран със злато, продажбите на ирански държавни облигации, иранския авто бранш и износа на килими и хранителни артикули. Санкциите бяха наложени на първо време от предходния американски президент, Барак Обама, преди договорката през 2015 година, което съгласно мнозина е предиздвикало Иран да се съгласи да води договаряния, и се употребиха с необятна поддръжка по света, напомня BTA.

Американски президент Доналд Тръмп в този момент се стреми да построи световна коалиция за връщане на глобите. Много от сътрудниците на Съединени американски щати не престават да поддържат нуклеарното съглашение и не виждат признаци за нарушение на изискванията му от Иран. Господстващата роля на Съединени американски щати в международната финансова система значи, че Вашингтон е в положение да притиска страни и компании да се съгласят.

Американски чиновник сподели, че иранското държавно управление употребява освободени от нуклеарната договорка финансови запаси, за "да популяризира човешката мизерия ". Сега Съединени американски щати се пробват да се заемат с "тоталността на иранската опасност " в Близкия изток.

"Нищо от това не е належащо да се случва ", съобщи служителят за глобите. По думите му Тръмп желае да се срещне с иранското управление за договаряния "по всяко време ". Съединени американски щати споделят, че няма да носят никаква виновност за каквито и да е негативни последствия върху локалното население. Служител упрекна Иран в "системно неприятно ръководство " на стопанската система. Съединени американски щати отхвърлят да се стремят към промяна на режима, а настояват, че задачата им е да "променят държанието на режима ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР