Американските републиканци и техният кандидат за Белия дом Доналд Тръмп

...
Американските републиканци и техният кандидат за Белия дом Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Украйна настоя: Републиканците да си спомнят за Рейгън - той разб...

Американските републиканци и техният претендент за Белия дом Доналд Тръмп би трябвало да си спомнят, че са партията на Роналд Рейгън, и да поддържат Украйна, до момента в който съветските сили се приготвят за огромна атака през май или юни.

 

Това беше посланието на Андрий Ермак , авторитетният шеф на щаба на украинския президент Володимир Зеленски, в изявление за " Politico " в Киев в четвъртък вечерта.

Запитан дали се опасява от преизбирането на Тръмп или от това, че пакетът от помощи за Украйна в размер на 60 милиарда $ на президента Джо Байдън в последна сметка няма да бъде признат от следената от републиканците Камара на представителите, където от месеци е блокиран от лоялните на Тръмп, Ермак съобщи, че не може да повярва, че републиканците ще не помнят президентството на Рейгън през 1981-1989 година и кръстоносния му поход през Студената война против " империята на злото " на Москва.

" Не имам вяра, че някой, който съставлява партията на Роналд Рейгън, ще изостави Украйна. Рейгън разбираше Съветския съюз и Русия и всеки, който схваща, ще продължи да поддържа нашите бойци, тъй като схваща, че диктаторите в никакъв случай не стопират непринудено и би трябвало да бъдат спрени ", сподели той.

Ермак, който минути по-рано преди малко бе разговарял по телефона със съветника по националната сигурност на Байдън, Джейк Съливан, остана положително надъхан, че помощта в последна сметка ще бъде утвърдена.

Той не беше сигурен по кое време ще се случи това, само че настоя, че би трябвало да е скоро. " Междувременно това ни коства живота и аз мощно се надявам да бъде признато този месец, тъй като Украйна наближава сериозен миг ", сподели той.

Помощниците на Байдън работят зад кулисите, с цел да се уверят, че ръководителят на Камарата на представителите Майк Джонсън ще подложи на гласоподаване многомилиардния пакет от помощи за Украйна още през идната седмица. Байдън обществено оказваше напън върху републиканците в Камарата на представителите да одобряват пакета, само че избягваше да нападна ръководителя на Камарата, като предпочиташе да му даде опция да убеди разединената си секта.

Зеленски и неговите високопоставени чиновници също безшумно лобират пред републиканците. Украинският президент разкри, че предходната седмица е провел телефонен диалог с Джонсън, в който е изтъкнал какъв брой значим е пакетът от помощи за Украйна и е описал в детайли повишаването на ракетните удари и ударите с дронове и разрушенията, които те предизвикват, изключително на енергийната инфраструктура на страната.

, са част от акцията за омекотяването ѝ за огромна съветска атака, сподели Ермак.

Според него, вторият по величина в Украйна, е най-вероятната цел на главната част от офанзивата. Харков е подложен на изключително жестоки удари, а огромни съветски офанзиви унищожиха електроцентралите му.

" Знаем, че и считаме, че новите контраофанзивни интервенции на руснаците може да стартират в края на май или началото на юни. Разбира се, ние би трябвало да сме подготвени за това ", сподели Ермак. " Все още имаме сериозна потребност от спомагателни системи за противовъздушна защита, тъй като без тях е невероятно да защитим градовете си ", добави той.

Ермак съобщи, че са нужни и повече ракети земя-въздух " Пейтриът " за отбрана на фронтовата линия, където руснаците нанасят големи вреди, а някои се притесняват, че ще нарушат военния баланс, с въздушни управляеми бомби.

1,5-тонните бомби са преправка на остаряло оръжие от руската ера и се доставят от изтребители на към 70 км от задачата, след което се насочват от система за ориентиране, като употребяват изскачащи крила, с цел да се плъзгат към задачата. Те бяха употребявани при неотдавнашната съветска атака в Донецка област и провокираха безпорядък в защитата на Авдийвка - град в Източна Украйна, който падна под властта на Русия предишния месец.

" Но още веднъж казусът за нас е във времето ", споделя Ермак. " Искам да подчертая, че в този момент е сериозен миг. Много е значимо пакетът да бъде утвърден този месец ", добавя той.

Запитан дали Украйна ще се вслуша в американските молби да не нанася удари по съветски петролни уреди, Ермак заобикаля да разяснява непосредствено. Миналата седмица Зеленски съобщи в изявление за " Вашингтон пост ", че насочването към съветската енергийна инфраструктура е законна военна тактика.

Ермак доразви тезата си, като съобщи, че " би трябвало да има отмъщение за това, което руснаците ни вършат. Трябва да разрушим сериозната им инфраструктура - защото единственият език, който те схващат, е мощ ".

 

Джейми Детмър,. Преводът и заглавието са на ФрогНюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР